Фудбалери Младости ГАТ почели припреме за пролећни део сезоне

НОВИ САД: Пауза после одиграног првог дела првенства, што се фудбалера Младости ГАТ тиче, јуче је завршена.
m
Фото: S prvog treninga na GAT Areni/A. Predojević

На свом стадиону, они су се окупили и почели с припремама за пролећну полусезону, у којој ће им једин и циљ бити да покушају да се изборе за опстанак у Суперлиги Србије. Неће им бити лако на том путу, јер тренутно су на претпоследњем, 15. месту на табели и чека их велика битка како би лепе жеље преточили у реалност.

Шеф стручног штаба Љубомир Ристовски и његови сарадници јуче су извршили прозивку, на којој се нашло 20 играча на које ће моћи да рачуна. С доста њих је током паузе споразумно прекинута сарадња, па 11 сада већ бивших првотимаца тражи, или је пронашло нове клубове.

С друге стране, пре неколико дана уговоре с "гатовцима" потписали су Срђан Грабеж и Немања Милић, а јуче су исто учинили и Милан Савић (22), крилни нападач који је стигао из Чукаричког, као и повратник из иностранства, дефанзивни везни фудбалер Мирослав Бјелош (32), који је дошао из редова мађарског Ујпешта, а раније је био и капитен ОФК Бачке.


Ривали у Турској

Што се противника у Анталији тиче, већ су потписани уговори за одигравање три утакмице. Младост ГАТ одмериће снаге са мађарским Сегедином (15. јануар), пољским РКМ Радомјаком (19. јануар) и узбекистанским Пакхатором (26. јануар).

Остало је да руководство клуба дефинише и преосталог, четвртог ривала, како би екипа што спремније ушла у наставак сезоне.


Кандидати за тим Младости ГАТ, после краћег састанка, одрадили су први тренинг на ГАТ Арени, на којој ће тренирати све до поласка у Турску.

- Први део припремна одрадићемо нашем стадиону - истакао је тренер новосадског суперлигаша Љубомир Ристовски. - Пре него што одемо на ударни део рада у Анталију, форму ћемо да проверимо 5. јануара у тренинг сусрету у Београду с екипом Вождовцем. У Турску одлазимо 12. јануара и тамо ћемо, уз тренинге два пута дневно, да одиграмо још четири контролне утакмице. 

О саставу екипе коју Новосађани формирају за пролеће, Ристовски је нагласио:

- Неки нови играчи већ су дошли, а у преговорима смо с још неким фудбалерима, тако да мислим да ћемо имати јачи тим него јесенас. Циљ нам је да покушамо да изборимо опстанак у лиги и, за сада, имам разлога да будем задовољан урађеним послом.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести