Фудбалери Партизана дочекују Бачку

Фудбалери Партизана у 14. колу Суперлиге Србије сутра од 15 часова дочекују екипу Бачке, биће то тежак испит јер лази долази после утакмице са Скендербегом (0:0), али знају сви у Хумској да је победа прироритет.
antonov
Фото: Nemanja Antonov, foto: Youtube Printscreen

„Очекује нас заиста комплексан ривал који није освојио толико бодова у односу на игру коју приказује. Знамо да су момци из Бачке Паланке на неким утакмицама доминирали, али нису успевали да освоје читав плен. Паланчани имају јак средњи ред који за час посла може да креира опасну акцију. Зато ћемо ми морати у том сегменту да будемо јачи и контролишемо игру. Мислим, да смо квалитетнији, али мораћемо то да покажемо на терену“, рекао је Немања Антонов од којег се, у ротацији тренера Ђукића, очекује да почне меч.

Свестан је леви бек да црно-бели у последње време не приказују блиставе партије.

„Мислим да смо још у фази тражења добитне комбинације јер конкуренција у тиму је велика. Тражи се још права позиција за неке новајлије, као и за играче који би могли да обављају више задатака. Нека, боље да то решавамо сада него када првенство одмакне и све падне у воду“, каже Антонов.

Антонов најављује борбу за већу минутажу од оне коју је до сада добијао.

„Требају ми утакмице, борим се, трудим се да се наметнем. Дошао сам у Партизан да покажем све своје квалитете. Надам се да ће све бити боље како време буде одмицало. Знам да се поверење тренера мора заслужити.“

Антонов очекује да данашње издање буде боље од оног против Скендербега.

„Тешко гостовање смо оставили иза себе сада је време да се растрчимо и одиграмо утакмицу онако како желимо, а то је нападачки. На руку нам иде и што је Бачка офанзивна екипа, јер воли да се надмеће.“

Бодови су неопходни и једнима и другима. Партизану у борби за прво место, Бачкој у борби за очување Суперлигашког статуса.

„Зато мислим да ће меч бити баш добар. Нашем првенству треба више утакмица у којој су оба ривала офанзивно оријентисана. Тако се враћа публика на стадионе“, закључио је Антонов.                                                                              

И. Лазаревић

Ђукић: Умор стиже, а морамо да решимо неефикасност

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић признао је да постоји проблем са ефикасношћу на свом терену, али и поручио да је утакмица 14. кола Суперлиге против Бачке права прилика да се исправе ствари.

"Бачка је тежак противник, а сада ће бити још теже после европске утакмице због умора. Ритам је такав, морамо да га прихватимо и победимо како бисмо наставили трку за титулу", рекао је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Он је најавио да ће бити одређених промена у тиму како би одморио поједине играче.

Фото: FoNet

"Немамо право на грешку, морамо да упишемо три бода. Бачка се добро брани, са петорицом позади, али исто тако напада са великим бројем играча", рекао је Ђукић.

Додао је и да га брине што екипа није постигла гол против Скендербега у Албанији у утакмици Лиге Европе.

"Није лако у Европи давати голове, играли смо против чврстог противника. Ипак, и даље ћемо тражити посед лопте и нападати. Потребна нам је инспирација у нападу, много ствари мора да се поклопи да бисмо функционисали у офанзиви. Посебно је проблем са неефикасношћу на нашем терену, мислим да је то проблем психе и оптерећења када играмо код куће. Тада хоћемо што пре да дођемо до гола", закључио је Ђукић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести