Фудбалери Партизана пред празним трибинама дочекују Видеотон

Фудбалери Партизана играју вечерас прву од две пресудне утакмице за пласман у Лигу Европе. Противник црно-белих је мађарски Видеотон, тим који је у прошлој рунди избацио моћни Бордо.
ostojic
Фото: фк партизан

Све обећава велику борбу на стадиону нашег шампиона.Утакмица ће се одиграти без присуства публике, али играчи обећавају да ће бити максимално посвећени својим обавезама, док тренер Ђукић од своје екипе тражи тотални фудбал.

“Очекује нас јако важан дуел на путу ка нашем циљу. То је Лига Европе и учинићемо све да до ње и стигнемо. Пласман у групну фазу би нам много донео, како финансијски тако и такмичарски,јер бисмо повећали свој коефицијент у међународним такмичењима, а и момцима омогућили да се измере са јаким европским екипама. Све то желимо зато што смо клуб који напредује и који не жели да стагнира. Партизан има потенцијал да понови успех који је остварио под вођством тренера Зорана Милинковића и морамо га искористити – рекао је шеф струке Мирослав Ђукић.”


Да се не понови 1984.

Партизан је у историји само једном у Европи одмерио снаге са Видеотоном и прописно се обрукао. Мађари су у првом мечу у оквиру тадашњег Купа УЕФА славили са 5:0, а у Београду је било 2:0 за црно-беле.

“То се дешава када потцените противника. Партизан је тада био много угледнија екипа  од мађарске, али прошао је како је прошао. Па и по признању тадашњих играча, потпуно је потценио Мађаре. Мислили су лако ће. Али, ова генерација није таква и уверен сам да нам се ништа слично неће десити – поручио је Ђукић.”    


Стратег црно-белих не размишља о неуспеху.

“Пораз у Београду, као и сама елиминација уопште ми нису у мислима. Екипа је у успону, напредује из дана у дан, полако хвата конце које  вучемо и како желимо да Партизан игра. Зато сам велики оптимиста.”

Ђукић веома цени екипу Видеотона.

“Знате и сами ко су им најбољи играчи, а знате и рад тренера Николића. Ништа код њих нам није непознаница, па се стога више бавимо собом самима него њима. Уверен сам да у овом двомечу много тога зависи од нас. Ако ми будемо добро стајали на терену и радили шта треба уверен сам да је успех близу.”

Тренер је  најавио офанзивну партију.

“ Ми тежимо томе да сви идемо у напад и да се сви враћамо назад. Да будемо офанзивни, али и да размишљамо о свом голу. Мој Партизан мора да буде храбар, а не да буде плашљив. Хоћу шпицеве који раде, помажу одбрани, бекове који се убацују – јасан је Ђукић.”

У  конкуренцији за тим  нису само Косовић и голман Стевановић, док су Ђурђевић и Евертон тренирали пуним интензитетом после повреда и биће у протоколу.


Стојковић (не)брани

Велико појачање добио је Партизан довођењем на позајмицу репрезентативног голмана Владимира Стојковића, али је тренер Ђукић загонетан по питању хоће ли он вечерас стајати међу стативама.

“ Не зна, нисам још одлучио, бацаћемо новчић ко ће бранити – нашалио се Ђукић. - У оптицају имамо петорицу голмана па који највише заслужи стајаће на голу – рекао је помало збуњујуће тренер Партизана.”


Штопер Бојан Остојић оптимиста је за исход утакмице у Београду.

“Знамо ко води Видеотон и какве је успехе остварио са Партизаном. Опрезни смо, али не и уплашени и песимисти. Неће бити нимало лако, али припремили смо утакмицу и на нама је да испоштујемо договор. Свака победа без примљеног гола је добар резултат – рекао је Остојић.”

Одлични штопер изузетно цени Данка Лазовића и Марка Шћеповића, али их се на плаши. Уверен је да с ким год буде играо на позицији штопера – посао ће бити добро обављен.

Утакмица на стадиону Партизана почиње у 21 час.

И. Лазаревић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести