Фудбалери Партизана припремају се у Земунелу: Сума повредио мишић

Омалени дриблер из Гвинеје, Сејдуба Сума (26), доживео је пех у покушају да прве праве припреме од доласка у Партизан искористи на адекватан начин.
pripreme partizana
Фото: Youtube Printscreen

Сума, на чијем се 1,68 милиона евра вредном трансферу из Слована летос радило предуго због чега се касно прикључио црно-белима и дуго имао проблема са формом и повредама, доживео је повреду бутног мишића на старту зимских припрема и очекује га нова пауза.

„Повредио је мишић натколенице и у понедељак ћемо обавити магнетну резонанцу“, рекао је Партизанов доктор Илија Росић.

Тренер шампиона Србије, Мирослав Ђукић, окупио је екипу прошлог петка у Београду након што је у договору са челницима одлучено да се првих 12 дана, односно до 24. јануара, тренира и ради у Земунелу.

Играч који је за сада одиграо само 1.336 минута у црно-белом дресу, односно 887 у Суперлиги, изгледа да ће морати на нову паузу на свега 28 дана до прве утакмице шеснаестине финала Лиге Европе са Викторијом из Плзења. Да ли ће се Сума вратити тренинзима пре одласка екипе на Кипар, са којег се црно-бели враћају 9. фебруара, остаје да се види.

Сума је био мета критика и јавности и навијача због бледих игара у првом делу сезоне, око чега се Илиев и сложио, али су се у Хумској надали да би оно право левоноги дриблер могао да пружи након што прође комплетне Ђукићеве припреме. Утолико, ова повреда неће помоћи, али ће времена да се надокнади пропуштено бити уколико пауза не потраје.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести