Фудбалери Партизана пролећну полусезону почињу гостовањем Радничком у Нишу

Фудбалери Партизана, лидери на табели Суперлиге, настављају првенственуи трку првим искушењем на данашње готовању Радничком из Ниша (14.30, Арена спорт), незгодној екипи која много пута умела да помрси конце црно-белим. С
1

весни су тога у Хумској и ништа неће препустити случају.

– Почињемо други део сезоне, срећни смо због наставка шампионске трке и једва чекамо да почне. Потпуно смо спремни, одрадили смо све што смо замислили, имали и добре утакмице, тако да смо велики оптимисти пред наставак првенства. Екипа нам је на максималном нивоу већ од првог кола, на чему смо и радили. Немамо времена да се загревамо па да будемо спремни за треће коло. У топ смо форми, осим повређеног Пантића и Јевтовића, као и Фејсе, који тек треба да уђу у ритам – рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић.

Младог стручњака радују посебно две ствари.

– Марковић се вратио после дуже паузе, укључујући и Натха и на њих можемо максимално да рачунамо.

Осврнуо се Станојевић и на Раднички.

– Они имају велики ростер, одиграли су шест утакмица, сваку са другачијим саставом. Они су способни да играју и са тројицом, па чак и четворицом, позади, да мењају системе током утакмице, и то је квалитет њих и њиховог тренера. Изузетно су добро организована екипа, такмичарски настројена, на нама је да наметнемо наш стил, сходно условима који буду постојали за игру.

И, о њима ј причао тренер Партизана.

– Скоро су ставили нову подлогу, било би лепо да нас и време послужи, надамо се најбољем.

Станојевић је побеђивао у свим деловима Србије, али у Нишу није.

– Нисам знао за тај податак, али са њима сам одиграо само једну утакмицу, сада по повратку, јер када сам први пут био ту они нису били у елитном рангу такмичења. Сада су озбиљан клуб, постали су конкурентни, чак су једне године били и други и увек су проблематични за нас.

Поставља се питање хоће ли Марковић бити спреман за Раднички, али за сусрет са Спартом, у четвртак.

– Он још није сто посто спреман, последњи се прикључио од реконвалсцената. Он је у једном тренутку био изванредан, потом је мало пао, па је био добар. Верујем, да ће то да буде све у реду. Знам, наравно, тим за Раднички и за Спарту, а околности ће одлучити да ли ће то бити баш то.

За Партизан су на припремама бранила сва тројица голмана. Поставља се питање ко ће у првенству највише добијати шансу.

– Не размишљам тако. Ми ћемо ротирати голмане на пролеће, али не само голмане већ и целу екипу. Једноставно, сваки играч Партизана треба да осећа да је део колектива, то су и показали јесенас и верујем да ће тако бити и сада. Посебно ме радује чињеница да је Лукач подигао форму, одлично је бранио на првој припремној утакмици и на њега много више рачунам него у првој полусезони.

Занимљиво је било чути од Станојевића колико су Јевтовић и Фејса, повратници у Партизан, донели екипи.

– Као прво, јачи смо за једне припреме, јер смо неке ствари подигли на виши ниво. опет, с друге стране, стигла су нам и појачања и то је предност. Мало нам је проблем направила повреда Пантића, јер тешко је наћи таквог играча и нисмо могли да реагујемо, али снаћи ћемо се и наћи решења у нашем кадру.

Освнуо се трнер црно-белих и на “вечитог ривала“ и на оно што је урадио за време зимске паузе.

– Па, испратио сам и прелазни рок и њихове утакмице тако да ми нису непознаница. Добро су се појачали, одиграли су добру утакмицу са Шахтјором тако да су јаки. Али, за нас је најважније је то да смо у трци за титулу и да до краја такмичења останемо у њој. Хоћемо пехар – поручио је Станојевић.      И. Лазаревић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести