Фудбалери Партизана у Купу гостују Металцу

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана не блистају у последње време, али су везали три узатопна тријумфа и лакше дишу.
Bojan Matić/FK Partizan/M. Todorović
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/Бојан Матић

Самопоуздање је поправљено, а да се додатно побољша може помоћи утакмица осмине финала Купа против Металца, у Горњем Милановцу (16, Арена спорт 1). У црно-белом табору прижељкују тријумф и наставак борбе за трофеј.

Јако компликована утакмица из разлога што је елиминациона. Металац се недавно у првенству показао као добар противник и сигурно жели да то понови. Због тога смо се ми максимално спремали и у том смислу нисмо у проблему пред меч, рекао је тренер црно - белих Александар Станојевић.

Млади стручњак најавио је незнатне промене у односу на првенствени дуел са Пролетером.

- Ротације ће бити, али не у великој мери. У сваком случају, играће само најспремнији играчи, што психички, што физички. Ко год изађе на терен требало би да пружи максимум.

Кадровска ситуација у Партизану је углавном добра.

- Нећемо моћи да рачунамо само на недовољно оправљеног Бајбека и Лазара Марковића, који је осетио бол у мишићу у дуелу са Пролетером. Остали су спремни, с тим што не знам да ли ће Сума моћи да одигра баш целу утакмицу.

Станојевић истиче да му је сада знатно лакше да припрема утакмице него што је то било када је сео на клупу..

- Упознао сам играче, успоставили смо неке механизме, играћемо све боље. Утакмица са Металцем у првенству била је најлошија од како сам се вратио и верујем да се то неће поновити. Знамо шта хоћемо и полако идемо ка томе.

Куп дуел са Горњемилановчанима црно-бели не виде као прилику за освету због неуспеха у првенствном дуелу.

Наш једини мотив да прођемо даље је тај што тако додатно подижемо самопоуздање и остајемо у трци за трофејом. Ништа друго није присутно. Људи из Металца су наши велики пријатељи и нема потребе да им нешто претимо, поручио је тренер Партизана.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести