Фудбалери Пролетера дочекују екипу Златибора

Фудбалери Пролетера су на пролећној премијери минималним резултатом поражени од Рада.
fudbal
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

Стекао се утисак да су се  стрелци чете са Слане баре испромашивали што је узроквало неуспеху. Податак да је најбољи актер уз стрелца одлуке Калуђеровића био расположени голман домаћих Кахриман довољно говори шта се догађало на Бањици. 

- Славио је срећнији спретнији тим, који је у меч ушао нешто више мотива и жеље - објашњава тренер Бранко Жигић. - Био је велики улог у игри. Рад се  бори за опстанак. Детаљи су одлучили коначан епилог. Имали смо солидне услове за игру и коректно суђење, могли смо пуно више.

Данас од 14.30 сати фудбалери Пролетера на „Карађорђу“ дочекују екипу Златибора, биће то својевфрсни поправни за млађег новосадског суперлигаша.

- Желимо да поправимо утисак вратимо пољуљано самопоуздање. За то ће нам бити потребан максималан приступ много више жеље  и залагања. што би уз бољу ефикасност био један од предуслова да победимо.

Меч са Радом због картона пропустио је Леандро.

- Имали смо проблема, али не треба тражити алиби. Брана Милошевић је тек залечио повреду, али морам истаћи да су нас напустили један од најбољих голмана у лиги Петрић и капитен Бабић - тврди Жигић. . .

После меча са грађевинарима Сланобарце је напустио и штопер  Александар Андрејевић који је отишао у Јужну Кореју.

- Сви клубови се сусрећу са одласцима најбољих, Покушаћемо и са знатно подмлађеним саставом да наставимо са побдама.  Знам да ће за то бити потребно пуно стрпљења, али сам уверен да ћемо играти слично као и јесенас.  Наравно,  сви у клубу очекујемо да  данас победимо и да наставимо мирно да радимо.  Златибор се појачао, али  уз прави ритам  можемо остварити победу, осталом  и у првом делу смо савладали тим из Чајетине - сигуран је Жигић.

Стратег Пролетера има неколико недоумица око састава.

- Одласком тројице искусних фудбалера  отворила се шанса за младе играче. Наравно, биће промена у тиму. Имамо квалчитетне младе фудбалере, којима су потребне само утакмице. Сигурнио је да ће се у тиму наћи “репрезентативац” Алекса Пејић, који је против Рада изостао  због повреде  стопала. Минулих неколико дана тренирао је пуним интензитетом.

По оном што су на тренинзима увежбавали највероватније ће  данас у сусрету са Златибором истрчати овај састав: Васиљевић, Милошевић, Леандро, Башановић, Ковачевић, Пејић, Јовановић, Кнежевић, Томовић, Миросављев и Живојиновић.

М. Поповић       

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести