Фудбалери Пролетера очекивано на другом месту

Са пуно респекта су фудбалери Пролетера, након испадања из Купа,  очекивали меч за прволигашке бодове са до тада непораженом екипом Синђелића, надајући се евентуалном тријумфу и запоседању другог места на табели.
Aleksandar Andrejevic/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Александар Андрејевић (лево) одлучио дерби на Сланој бари

Успели су да договор из свлачионице пренесу на терен и да још једном квалитеном партијом  надвисе ривала и  нађу се на месту које води у Суперлигашко друштво. У екипи без слабог појединца гол одлуке постигао је заменик капитена Александар Андрејевић, који је због повреде пропустио неколико утакмица. 

– Заслужено смо савладали одличну екипу Синђелића, који је потврдио да предходни резултати нису случајност, већ плод њихове снаге. У утакмицу смо ушли тактички добро припремљени. У првом полувремену било је само питање тренутка када ћемо наш квалитет преточити у вођство. Нису нас поколебала ни два промашаја у ситуацијама када је било теже не постићи него дати гол. Стрпљиво смо гра дили  пут ка  мрежи ривала и  заслужено повели. Када сам рекао да смо добро проучили игру противника то се односило и на извођење прекида. Увежбавали смо то што нам се исплатило. Након скраћеног корнера који је извео капитен Новаковић утрчао сам на прву стативу и погодио. Испоставило се да је тај гол одлучио дерби. Посебно сам због тога поносан, с тим што је комплетан тим дао максимум – истакао је Андрејевић.

Пролетер је до полувремена имао још шансни.

- Имао сам прилику да се по други пут упишем у стрелце.Оно што је било евидентно, сем неколико шутева са дистанце и полудистанце, противнику нисмо дали прилике да озбиљније угрози Станивуковића, што је било пресудно да на одмор одемо са лепом предношћу.

У наставку утакмице гости су имали иницијативу.

– И то је био део тактике, да наши нападачи у таквом односу снага на терену имају више простора за контранападе.Одбрана је по свим мерилима беспрекорно обавила задатак и права је штета што од три прилике барем још једну нисмо реализовали . Али, и са минималцем успели смо да на табели прескочимо Синђелић и да се укључимо у борбу за јесењу титулу – задовољно је Андрејевић.

Наредног викенда чету са Слане баре очекује тешко гостовање у Новом Пазару, коме ове јесени баш и не цветају руже.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести