Фудбалери Пролетера орни за дуел с Војводином

Фудбалери Пролетера сутра (15. фебруара) од 18 часова играју градски дерби са Вошом на “Карађорђшу”, а стратег Бранко Жигић подвукао је црту до сада урађеног.
branko zigic
Фото: Youtube Printscreen

- Морам да одам признање агилној управи клуба што нам је омогућила  да имамо феноменалне услове у Турској. Ни једну једину замерку немамо  на оно што смо у Белеку радили, с тим што смо се  вратили у Нови Сад без Стефана Чоловића, који је каријеру настваио у иностранству – каже Жигић.

Следи градски дерби, утакмица која изазива велику пажњу фудбалске јавности.

- Војводина по тренутном пласману и квалитету играчког кадра има улогу фаворита, бар на папиру. Кадровски смо ослабљени неиграњем тројице квалитетних играча, Леандра, Андрејевића и Радиновића, али ћемо у дерби ући отвореног гарда, али са великим рспектом према ривалу. Очекује нас јако тешка утакмица, али морамо да верујемо и повољан резултат. Очекујем да се све позитивно са припрема покаже на ово и свим следећим утакмицама. Верујем да ће  играчи  који буду заменили одсутне дати максимум. У Пролетеру се потајно надају да могу стићи до плеј - офа.


Могући састав

Због одласка Чоловића и суспензије Леандра, Андрејевића и Радиновића, тренер Жигић није саопштио старту екипу, али по ономе што је предходних дана вежбао највероватније да ће на “Карађорђе” истрчати овај састав: Петрић, Танасин, Јоковић, Ковачевић, Митровић, Јовановић, Пејић, Смиљанић, Бабић, Марјановић и Миросављев.


- Полусезону смо завршили на 1. месту, с тим што искрено мислим да смо играли  пуно боље од остварених резултата. Убеђен сам да екипа која је завршила полусезону, сем Чоловића, и са појачањима може адекватно да одговори захтевима Суперлиге, па очекујем успешно пролеће. Што се појачања тиче, управа није седела скрштених руку, подмладили смо и освежили екипу која ће у првенству, верујем, квалитетним партијама покушати да се домогне места међу осам најбољих, чиме би поновили историјски успех у дебитантској сезони - казао је  Жигић.

Бивши играч Војводине и неколико других клубова Александар Танасин веома цени градског ривала и рад тренера Лалатовића са којим је сарађивао, али верује у успех свох тима.

- Одрадили смо припреме на најбољи могући начин и спремни дочекујемо градски дерби.Што се нас тиче, неће бити калкулација. Недостајаће нам због картона одсутни играчи, али ту су младићи који ће  и у овој утакмици показати да су права појачања. Надам се да квалитетној партији и нашој победи – поручио је Танасин.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести