Фудбалери Пролетера спремни за добру партију на „Карађорђу” против Партизана

Фудбалери Пролетера тихо и без великих обећања припремали су се за нову сезону у Суперлиги. Сланобарци су две недеље провели у Турској, где су одиграли три контролна меча против јаких ривала и задовољни су учинком. У минулих недељу дана су брусили форму, радили на тактичким елементима и чини се скоцакли сасвим солидан тим.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Као и код других и у екипи Пролетера  се у летњој паузи променуло доста играча, али се чини да ће у овом првенству имати знатно јачи и искунији састав него у прошлом. Свакако највеће појачање је повратак искусног голмана Николе Петрића, а уз њега стигли су још први стрелац Суперлиге Андрија Калуђеровић, па Даноски, Ортиз и Скопљак, а  у међувремену клуб су напустили  Миросављев, Ковачевић, Кнежевић, Леандро и још неки играчи.

- Мислим да смо јачи него у минулој сезони.Имамо много искуснији тим, који, уверен сам, може равноправно да се носи са свим екипама у Суперлиги. Поставили смо и високе циљеве, а то је да се пласирамо у горњи део табеле, у плеј – оф – каже тренер Бранко Жигић.


СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 1. КОЛО

Чукарички – Вождовац       (синоћ)

Црвена звезда – Војводина (синоћ)

Данас

ТСЦ – Нови Пазар       (18.55)

Пролетер – Партизан (21)

Недеља

Спартак – Раднички (Н)      (18.55)

Младост – Раднички (К)      (21)

Понедељак

Радник – Металац      (18.55)

Напредак – Колубара         (21)


Сланобарце данас очекује велико  искушење, дуел  са Партизаном, који најављује борбу за титулу.

-  Без обзира што се прво састајемо са Партизаном, имамо доста добар распоред и у првих неколико кола требало би да освојимо доста бодова. Верујем да можемо да изненадимо црно-беле, без обзира на то што су се они појачали и најављују борбу за титулу. Према мом мишљењу, они су се већ окренули утакмици против Даца из Дунајске Стреде и то је наша шанса. Једно је сигурно, идемо у меч без беле заставе. Радујем се да ћемо после дужег времена играти пред публиком, надам се да ће нас навијачи подржати да ћемо остати непоражени. Сланобарци немају проблема са саставом,сви играчи су спремни  за окршај на „Карађорђу“.

- Имамо доста широк фонд квалитетних играча, ни бонус фудбалери нису нам проблем. Надам се квалитетној утакмици и повољном резултату – поручио је Жигић.

Сусрет између Пролетера и Партизана игра се вечерас од 21 сат на стадиону „Карађорђе“. 

        Г. Ковач 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести