Фудбалери Србије (не)очекивано изгубили од Мађарске у трећем колу Лиге нација

Три дана након  велике победе у Ослу у полуфиналу плеј – офа Лиге нација фудбалери Србије поново су разочарали. 
Dusan Tadic
Фото: Душан Тадић, фото: ФСС

(Не)очекивано су изгубили од Мађарске(0:1) у Београду у трећем колу Лиге нација и сада су на последњем месту у групи са  малим изгледима да задрже статус друголигаша. Испадањем у трећу дивизију и није велики проблем јер се практично осим новца ништа друго не губи, али било би лепше да је забележена победа због најважније утакмице ове године са Шкотском(12. новембар) у којој ће се одлучити ко путује на Европско првенство.Но, нека пораз од Мађара буде озбиљна опемена Селектору Љубиши Тумбаковићу и његовим изабраницима. 

Очекивали смо да ће селектор Тумбаковић против наших северних суседа извести шарени састав и да ће изоставити фудбалере који су изнели највежћи терет меча са Норвежанима, али смо и очекивали да ће и они који истрче на терен надиграти Мађаре, који су у последњих неколико деценија на маргини фудбалских збивања у свету. Међутим, испоставило се да  „резервисти“ ни изблиза нису били на нивоу задатка и да је уследио пораз.  Нарочито слабо играо је навални ред. Лука Јовић, првотимац славног Реала, готово да се није видео на терену и у току 90 минута једва да је имао неколико додира с лоптом. Ни Адем Љајић се није прославио, а ни већина осталиг игача не заслужују прелазну оцену, мада се мора рећи да смо у другом делу, после неколико измена, деловали много боље у однсу на прво полувреме, али нисмо имали ни срећу да из створених прилика постигнемо гол. Испоставило се да је без Александра Митровића наш напад немоћан,а да је без капитена Александра Коларова одбрана доста смушена. Наравно, фалили су Немања Максимовић, Серегеј  Милинковић - Савић, хитроноги Ђуричић и Лазовић, који су пре неки дан продорима правили пометњу у редовима Норвежана.

Селектор Тумбаковић показао је незадовоство због пораза.

- Овај  пораз је за нас неочекиван зато што смо припремили утакмицу како бисмо наставилии континуитет добрих  резуталтски. Утакмица у Норвешкој је била захтевна,  ова није и зато смо морали да направимо нешто више. Грешке су последица емотивног испражњења послле дуела са Норвежанима. Можда је ово и добро, мада ниједан пораз није добар. Схватићемо то када будемо анализирали ову-  рекао је Тумбаковић.

Можда је наш најбољи играч у сусрету са Мађарском био Душан Тадић, који очигледно поправља форму.

- Могли смо и морали много више, поготово у првом полувремену. Примили смо гол из наше грешке. Требало је да буде много више трчања и кретње. Можда смо били и емотивно испражњени. Али, не треба тражити изговоре. Увеен сам да ћемо у среду у Истанбулу одиграти много боље него што смо то учинили сада. Штета што смо изгубили, јер нам је у овом тренутку свака утакмица битна због стварања победничког менталитета - рекао је Тадић.

Дефанзивац Никола Миленковић сматра да смо незаслужено поражена од Мађарске. - Нисмо заслужили пораз. Прво полувреме је било тешко за игру, а и примили смо гол из наше грешке. Мађарска није створила неке шансе, док смо ми  нападали током целе утакмице. По шприказаном заиста мислим да нисмо заслужили да изгубимо -  рекао је Миленковић.   Реално гледајући, пораз од Мађарске не боли јако, можемо то да исправимо у среду у Истанбулу, паа ако победимо имаћемо велике шансе да очувамо друголигашки стратус у овом такмичењу. Но, у овом тренутку апсолутно  у првом плану је окршај са Шкотском- победа нас води на Европско првенство.  

Г. Ковач

МАРКО РОСИ, СЕЛЕКТОР МАЂАРСКЕ: Победили смо велику екипу

Фудбалери Мађарске су саваладали Србију што им је је била трећа победа на три последња гостовања у Лиги нација. Селектор Марко Роси је посебно био поносан на ову победу над Србијом, коју је окаректерисао као - велику екипу.

- Сада  сам још срећнији него после победе у претходном мечу. У одређеном делу првог полувремена играли смо пресинг који ја много волим, али након 50 минута видео се умор. Били смо бржи од Србије, агресивнији, али у другом полувремену баш и нисмо. Сва та велика имена која играју за Србију и њихова вредност довољно говори кога смо победили и дају нам за право да будемо задовољни. Имали смо мало и среће и заслужили смо је. Срећан сам и поносан на моје играче. Прави мађарски навијачи требају да буду поносни, не критичари, него они прави - рекао је Марко Роси.

Данас

Лига А

Немачка - Швајцарска        (20.45)

Украјина - Шпанија    (20.45)

Лига Ц

Азербејyан - Кипар     (18)

Црна Гора - Луксембург      (20.45)

Лига Д

Летонија - Малта        (18)

Фарска Острва - Андора     (20.45)

Лихтенштајн - Сан Марино (20.45)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести