Фудбалери Србије у Волфзбургу играју пријатељску утакмицу са Немачком

Наша најбоља фудбалска селекција у среду у Волфзбургу игра пријатељску утакмицу са Немачком.
trening reprezentacije srbije, fss
Фото: Са последњег тренинга репрезентациеј Србије, фото: ФСС

С обзиром на број повређених и ровитих фудбалера не може ни да се наслути коју ће поставу селектор Младен Крстајић супроставити домаћину. На списку за утакмице против Немачке (среда 20.45) и Португала (25. март) било је 27 имена, али је у Волфсбург отпутовало њих 21. Повреде су узеле свој данак, што и те како брине селектора. Не због резултата против Немаца, него због наредне утакмице са Португалом, која је квалификациона за Европско првенство.    

Највећи хендикеп је изостанак Немање Матића који ће пропустити оба меча, исти случај је и са Љубомиром Фејсом који није ни допутовао у Стару Пазову, Александар Пријовић се повредио на тренингу пред лет за Београд, док су бар за утакмицу против Немачке у конкуренцији неће бити још тројица фудбалера. У питању су Александар Коларов, Филип Костић и Александар Митровић. Због великих проблема са повредама Крстајић је накнадно позвао нападача Звезде Милана Павкова.

Шта је ту је, Крстајић ће изабрати стартну поставу за дуел са Немачком и плус мора да пази да на терен не изведе ровите играчи да се не би поповредили, с обзиром да је дуал са Португалом од великог значаја, па се може догодити да међу стартерима буду и неки од фудбалера који немају  ни минут у дресу са националним грбом (Васиљевић, Богосавац и Павков). По један наступ имају Бранко Јовичић и Немања Р. Милетић, док су једноцифрени и Марко Дмитровић (5), Милош Вељковић (9), Урош Спајић (6), Немања Радоњић (9), Саша Лукић (6), Дарко Лазовић (5) и Лука Јовић (3).То је више од половине расположивог кадра за меч са Немачком, најискуснији је Антонио Рукавина, али је питање да ли ће играти пошто је Крстајић позвао Лазовића како би га уигравао за будућност.      

Фото: ФСС

Уколико се саберу наступи свих фудбалера који су отпутовали у Волфсбург, њих 21, долази се до  бројке од тек 215 мечева у А репрезентацији. Просек је тек нешто преко 10 наступа по фудбалеру, а просек година је 24,08, што је врло мало за ривала какав је Немачка.

Ако не рачунамо на играче који нису одрадили тренинг у Старој Пазови, као и оне за које је селектор рекао да сигурно неће наступити против Немаца због мањих или мало већих повреда, остају следећи фудбалери: Голмани: Предраг Рајковић (Макаби), Марко Дмитровић (Еибар) и Никола Васиљевић (Радник). Одбрана: Антонио Рукавина (Астана), Немања Р. Милетић (Партизан), Урош Спајић (Краснодар), Никола Миленковић (Фиорентина), Милош Вељковић (Вердер), Стефан Митровић (Стразбур) и Мирослав Богосавац (Чукарички). Везни ред: Немања Максимовић (Хетафе), Саша Лукић (Торино), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Бранко Јовичић (Црвена звезда), Дарко Лазовић (Ђенова) и Адем Љајић (Бешикташ). Напад: Андрија Живковић (Бенфика), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсеј), Милан Павков (Црвена звезда) и Лука Јовић (Ајнтрахт).       

За утакмицу у Португалу ситуцаија би требало да буде много повољнија. Репрезентација би требало да буде јача за Александра Митровића, Александра Коларова, Филипа Костића и Душана Тадића, за које се надамо да ће се опоравити и као у претходном периоду бити стартери.

И. Л.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести