ФУДБАЛЕРИ СУБОТИЧКОГ СПАРТАКА од суботе на припремама за нову сезону: КЕРЖАКОВ ПОЧЕО С РАДОМ

СУБОТИЦА: Неочекивано су фудбалери Спартака имали проблема да сачувају суперлигашки статус у прошлој сезони. Ипак, предвођени тренером Миланом Милановићем, успели су да испуне циљ, па ће и у наредној сезони бити део елитног ранга српског клупског фудбала.
s
Фото: Ljubiša Dunđerski, trener Aleksandar Keržakov i Nikola Simović tokom promocije novog trenera/FK Spartak

Пауза између два првенства кратко је трајала, па су се Суботичани у прошлу суботу окупили и почели с припремама, а на првом окупљању, како смо сазнали, било су присутна 34 играча.

Тренер Милановић није се договорио с управом клуба о наставку сарадање и напустио је „плаве голубове“, а на његово место стигао је легендарни Александар Анатољевич Кержаков, некадашњи репрезентативац Русије, за коју је уписао 90 наступа и постигао 30 голова.

– И мене је прилично изненадило занимање Суботичана за моје услуге, брзо и лако договорили смо се о будућој сарадњи и на томе се захвљујем руководству Спартака – истакао је Кержаков на јучерашњој промоцији. – Много сам чуо о историји и реномеу Спартака и свестан сам онога што се од мене очекује. Потрудићу се да моја екипа игра занимљив и добар фудбал, а онда очекујем да резултати дођу сами по себи. Жеља ми је да играчи не обраћају пажњу на име које сам стекао као играч, већ да слушају оно што им као тренер говорим и, у том случају, проблема неће бити.

Председник Суботичана Никола Симовић са задовољством је констатовао:

– Успели смо да ангажујемо једно велико фудбалско име. То је добра и велика ствар за наш клуб и сигуран сам да ће Кержаков, као што је имао врхунски играч, и у свом тренерском ангажману, бити једнако успешан. Био је селектор У-17, У-18 и У-19 селекција Русије, а радио је и у два руска, односно једном кипарском клубу. Уговор је потписан на јадну плус једну годину и сви верујемо да ћемо у наредној сезони бележити много боље резултате.

На суботњој прозивци није било ни неколико фудбалера којима су истекли уговори, или су им се завршиле позајмице и вратили су се у екипе из којих су стигли на Градски стадион. Обавезе према Спартаку више немају јапански интернационалац Набору Шимура, искусни везњак Јанко Тумбасевић, штопер Милош Остојић и голман Мишо Дубљанић. Поред њих, у тиму са севера Бачке у новом шампионату неће бити ни Петра Станића, који се вратио у Црвену звезду, Yенана Бурековића, који ће поново играти за мађарски Ујпешт, односно Николе Бурсаћа, који је опет задужио опрему комшијског ТСЦ-а.

За сада, у играчком кадру новијалија још нема, првом тиму су прикључени поједини чланови омладинске екипе, али је извесно да ће управа, на челу с председником Николом Симовићем, довести неколицину момака, за које је процена да ће моћи да помогну тиму у сезони која следи.

Планом припрема предвиђено је да екипа Спартака ради у свом граду до понедељка, 26. јуна, а онда се сели на падине Златибора, где ће обавити ударни део тренинга и на којем ће остати до 9. јула. Ускоро ће бити познат и програм тренинг утакмица које ће да одиграју на планинској лепотици Србије,а уз помоћ којих ће настојати да уђу у жељену форму.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести