Фудбалери ТСЦ-а данас гостују у Kрагујевцу (16)

Фудбалери ТСЦ-а после победе у Купу против Новог Пазара (4:0) изборили су пласман у европским квалификацијама, али наредна четири меча ће и одлучити у којем такмичењу ће учествовати.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Жеља је свих да то буде у Лиги шампиона, а за то има и реалних основа, све је у рукама плаво-белих. А за то су потребне све четири победе у наредним мечевима са Радничким у Крагујевцу (данас), Вождовцем, Новим Пазаром и на крају са Војводином, што није немогуће.

– Ово је историјска сезона за тополски фубал – каже шеф стручног штаба ТСЦ-а Жарко Лазетић. – Победом против Пазараца дефинитивно смо изборили Европу. Некако су сви прешли преко тога. Очекивања су у овом тренутку много већа. Клуб као ТСЦ треба да има континуитет и надам се ћемо тако наставити и у будућности.

Велики је улог пред играчима ТСЦ-а и они у сваки меч морају да уђу спремни. У основном делу првенства Тополчани су славили у Крагујевцу (2:0) и очекују да ће се и данас са стадиона „Чика Дача“ вратити са три бода.


Стојић продужио уговор

Један од најбољих фудбалера ТСЦ-а Немања Стојић је пред данашњи меч са Радничким из Крагујевца продужио уговор са клубом, на још две године и тако се придружио тренеру Жарку Лазетићу, Петру Раткову и голману Вељку Илићу и Ифету Ђаковцу, који су раније у току сезоне продужили сарадњу.

Немања Стојић сјајно се уклопио у систем Жарка Лазетића и један је од кључних играча ТСЦ-а. Сјајне партије у дресу Тополчана препоручиле су га селектору Србије Драгану Стојковићу Пиксију који га је повео на америчку турнеју.


– Нећемо ништа мењати у приступу игри. Свака утакмица ће бити електрична, као финална, као ова у купу где смо се добро приказали. И пред прошлу утакмицу сам рекао много лепих речи о Радничком. Крагујевчани гаје отворени стил фудбала и играју допадљиво. Морамо бити опрезни, али и одлучни. Оно што је добро што смо ми констатни од почетка сезоне не мењамо ништа у схватању игре, концепције. Добро је да држимо све у својим рукама и чека нас велики посао јер ништа није готово. За ово тренирамо и желели смо да дођемо у ову позицију, учинићемо све што је у нашој моћи да истрајемо у ономе где смо кренули – рекао је Лазетић.

Искусни везиста Милан Радин се опоравио од повреде и спреман је за меч у Крагујевцу.

– Остало је што се тиче првенства још четири финала. Прва наредна утакмица, а и свака наредна је најважнија. Крагујевачани имају добар тим, компактна су екипа, испунили су циљ пласманом у плеј–оф и играју растерећено, а сви знамо да је против таквих екипа тешко играти. Спремамо се за ту утакмицу као да је финале“ – истакао је Радин.  После дугог времена у редовима ТСЦ-а нема ни повређених ни кажњених играча, па ваља очекивати да ће данашњи меч у Крагујевцу који је на програму у 16 сати започети: В. Илић – Цветковић, Стојић, Цветановић, Чалушић, Петровић – Радин, Л. Илић, Ђаковац – Јовановић, Ратков.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести