ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-а  ОДМАРАЈУ, за РАТКОВА ПЉУШТЕ МИЛИОНСКЕ ПОНУДЕ, управа саставља тим за највеће изазове

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери ТСЦ–а су на заслуженом одмору до 19. јуна када ће се у свом спортском центру окупити и почети припреме за најизаовнију сезону у клупској историји.
r
Фото: Za Petra Ratkova stigla ponuda iz MLS-a od skoro četiri miliona dolara/TSC

Бачкотополчанима је загарантовано учешће у групној фази Лиге Европе, а европске путешествије почињу од 3. кола квалификација за Лигу шамиона и утакмице са неким од великана фудбала са Старог континента. 

Сада је сасвим извесно да ће ТСЦ добити дозволу да овај историјски меч организује у ТСЦ арени. Док лопта мирује, Бачкотополчани слажу коцкице и убрзано траже решења за тим у новој сезони. Сигурно је да ће бити много одлазака, али и долазака, пошто европске утакмице изискују квалитетне играче. Међутим, у табору ТСЦ–а свесни су да је и интересовање за неке играче порасло.

Први на списку је млади нападач Петар Ратков, који је још зимус био на радару Ренyерса и Андерлехта. Сада је стигла и понуда из МЛС-а у вредности од скоро 4.000.000 долара, али и Зенита из Русије.

– Влада велико интересовање за Раткова – казао је председник ТСЦ–а Јанош Жембери. – Сигурно је то да Ратков неће у Зенит, а ни Америку. Фокус је на јаким европским земљама, популарним лигама петице. Нереална је била прича и о Црвеној звезди. Велики је притисак, брзо ћемо донети одлуку. Није искључено да Раткова задржимо, барем у квалификационим мечевима за Лигу шампиона. Клубови из Премијер лиге заговарају идеју да, после потписивања уговора, остане још једну сезону у Бачкој Тополи. Видећемо, понуде су на столу, одабраћемо најбоље решење – рекао је Жембери.

Што се Луке Илића тиче, све је јасно, његова позајмица је истекла. Француска Троа, клуб из система Сити групе, хоће Луку назад и маневар Бачкотополчана је потпуно скучен. Немају простора да реагују, једино се надају да ће Сити поново Илића послати на позајмицу у ТСЦ. На цени је и младио голман Вељко Илић, који је изненада добио шансу на старту прошле сезоне и оберучке је зграбио, али у Тополи очекују да ће успети да задрже перспективног вратара, који се нашао на списку и репрезентације Србије.

Што се одлазака тиче, из клуба је већ отишао деснокрилни фудбалер Југ Станојев којем је уговор истекао. Руководство вицешампиона Србије започео је преговоре с нападачем Вождовца Милошем Пантовићем. Рођени Новосађанин је поникао у омладинској школи Војводине, прошао млађе селекције Црвене звезде и на кратко играо за Грачифар. Са омладинцима црвено-белих је играо и групну фазу Лиге шампиона, након чега је постао члан екипа са „крова“.

Пантовић би у случају евентуалног доласка заузео место у нападу, где би поред себе имао искусног Сашу Јовановића, можда и Петра Раткова чији одлазак је све ближи. Такође, његов долазак би ставио под знак питања и останке пре свих Мартина Мирчевског, евентуално младог Николе Чолића.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести