Фудбалери ТСЦ-а ремизирали с Ахматом: Мрежа у Белеку као зачарана

БЕЛЕК: Фудбалери ТСЦ-а одиграли су нерешено, без голова против руског Ахмата, на отварању припрема у Турској. Утисак је да је најбољи војвођански тим на суперлигашкој полусезони одиграо квалитетније, мада су и Руси имали озбиљне шансе. Испоставило се да ни једно, ни друго на крају није било довољно да нека од екипа постигне погодак.
t
Фото: Fudbaleri Ahmata zaustavljaju Ifeta Đakovca/Dnevnik

После уводног одмеравања снага, мало по мало, Бачкотополчани су преузели иницијативу и успоставили контролу над утакмицом. Прву акцију и наговештај доминације екипа Жарка Лазетића имала је када је Ђаковац покренуо напад, проследио лопту до Луке Илића, а он упослио Цветковића, који није успео озбиљније да угрози гол ривала. Одговорио је Ахмат експресно, напао по десном боку и створио проблеме одбрани ТСЦ-а, која је морала лопту да избацује са гол линије.

Трећи тим Суперлиге Србије имао је посед, био веома добар на половини супарника, али је нешто слабију партију пружио у одбрани од транзиције. Идеја руске екипе од самог почетка била је деловање из контри, са чиме дефанзива Бачкотополчана није најбоље излазила на крај. Упркос томе, много чешће су биле прилике ТСЦ-а, који је константно претио – играо се 18. минут када је Јовановић добио употребљиву лопту у простор, али ју је лоше захватио, па је резултат остао непромењен. Комбиновао је Лазетићев тим нападе по оба крила, показао разноврсност и убрзо потом је ушао у нову шансу. У 23. минуту, Лука Илић, који је сјајно дириговао игром своје екипе на средини терена, пронашао је Петровића, да би он додао до Цветковића, коме лопта није била савезник.

Упркос свему томе, највећа узбуђења у првом полувремену виђена су пред голом Бачкотополчана. Ахмат је везао две пречке и оба пута је лопта на путу ка голу закачила једног од дефанзиваца ТСЦ-а. Међутим, ни то није било довољно да се резултат промени.

После великог одмора прилику у српској екипи добиле су и новајлије Радин и Цветиновић. Лазетић је променио комплетну поставу, али сусрет није изгубио на динамици. Лука Илић је на почетку другог полувремена шутирао непрецизно из слободног ударца, а недуго затим Ратков је пробао главом. Епилог је био исти. Талентовани нападач је затим нанизао још великих прилика – прво је после гужве у шеснаестерцу лопту послао преко гола, да би у 59. минуту погодио и стативу. Другог објашњења није било, неко је зачарао мрежу у Белеку.

Најбољу шансу на утакмици имао је Рашид, у ситуацији два на један са Милосавићем, да би се одлучио на шут, који је прошао поред стативе. До краја утакмице шансе су имали и једни и други, али се резултат на семафору није мењао, тако да је ТСЦ на отварању припрема у Турској забележио реми без голова. У наредној утакмици, екипа Жарка Лазетића одмериће снаге са Дебрецином. Тај сусрет на програму је 19. јануара.

Вук-Милош Петровић

ТСЦ – Ахмат Грозни 0:0

БЕЛЕК: Спортски центар „Суено“, гледалаца: 100, судије: Озмузоглу, Бирсен, Могулкоч (Турска).

ТСЦ: В. Илић (Филиповић), Цветковић (Стојковић), Петровић (Крстић), Антонић (Цветиновић), Ћалушић (Томановић), Стојић (Крпић), Кувељић (Радин), Ђаковац (Милосавић), Л. Илић (Рашид), Јовановић (Чолић), Вукић (Ратков).

АХМАТ ГРОЗНИ: Шелија, Шатара (Низић), Семенов (Ибишев), Утсијев (Бистров), Богосавац (Шветс), Олејников (Карин), Бериша (Иналкаев), Тимофејев (Карапузов), Садулајев (Јакуев), Дивановић (Магомед), Агаларов (Чесноков).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести