ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А СЛАВИЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Бачкотополчани контрама до бодова

Фудбалери ТСЦ-а најзад су прекинули серију ремија, у дербију 14. кола на Бановом брду савладавши екипу Чукаричког.
fudbal
Фото: ФК Чукарички

Нису бриљирали Тополчани, али су играли сигурно, тврдо и одговорно. На гол Филиповића упутили су свега четири ударца, али два су завршила у мрежи. С друге стране криза игре и резултата Чукаричког се наставља, они и шесту утакмицу за редом нису успели да добију.  

У првих двадесетак минута фудбалери ТСЦ–а имали су пуну инцијативу, кружили су око одбрамбеног бедема Брђана, али нису налазили пукотину. А онда после једне дуге лопте Чалушића, неочекивано Ћирковић се нашао сам нешто искоса с леве стране испред голмана Филиповића и лако са десетак метара погодио супротан угао.

Тек када су примили гол фудбалери Чукаричког кренули су у нападе и имали нешто више лопту у својим ногама, али све пред крај првог дела сусрета нису успели да створе прилику. А онда је Ивановић, искоса са леве стране са десетак метара тукао, али је Илић избацио лопту у корнер. А после ударца из угла Ндиаје је могао главом нешто више да учини, али се спетљао и Вељко Илић је лако решио опасност.   

У наставку игре слика на терену се потпуно окренула, сада су више нападали фудбалери Чукаричког, а фудбалери ТСЦ–а су се претежно бранили и из контре покушавали да угрозе свог бившег голмана Филиповића. Играло се за разлику од првог полувремена доста тврдо, па је било пуно прекида и празног хода.

Оваква игра више је одговарала Тополчанима, који су у финишу утакмице постигли и други гол. После контре са петнаестак метара шутирао је Кувељић, Филиповић је успео да одбије лопту, која је дошла до Врањеша, а штопер Брђана је траљаво покушао да рашчисти опасност, али је практично додао лопту Цветковићу, којем није било тешко да са десетак метара погоди празну мрежу.

ЧукаричкиТСЦ 0:2 (0:1)  

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца 300, судија: Павле Илић, стрелци: Ћирковић у 23. и Цветковић у 83. минуту. Жути картони: Роган, Адетунџи (Ћукарички), Стојић (ТСЦ).

ЧУКАРИЧКИ: Филиповић 6, Роган 6, Тошић 6, Врањеш 6,5, Ковачевић 6,5, Ковач 6, Миладиновић 6, Ивановић 6 (Синг), Доцић 6,5, Цветковић 5,5 (Адетунџи), Аџић (Ндиаје 5,5).

ТСЦ: Илић 7, Цветковић 7, Ђорђевић 6,5, Стојић 7, Чалушић 7 (Антонић), Петровић 7, Радин 6,5 (Кувељић), Вулић 6,5, Ђаковац 6,5 (Милосављевић), Ћирковић 6,5 (Пантовић), Миловановић 6 (Јовановић 6,5).  

 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести