Фудбалери Војводине данас на "Карађорђу" дочекују Партизан

Утакмицом са Партизаном у претпоследњем колу суперлигашког плеј -офа, фудбалери Војводине завршавају такмичарску сезону на свом стадиону.  Средином јуна сазнаће противника у квалификацијама Лиге конференција, а до тада, осим Партизана, очекује их и гостовање код ТСЦ-а у Бачкој Тополи, у последњем колу.
FK Vojvodina/S. Susnjevic
Фото: Дневник/С. Шушњевић

- Није захвално сада, после негативног искуства у полуфиналу Купа, било шта најављивати и предвиђати за преостала два првенствена меча, један тежи од другог – нерасположен је био Немања Николић. – Нисам се баш наиграо овог пролећа, али ако бих нешто да истакнем, онда је то сигурно била наша намера да до краја одиграмо онако како смо се фудбалској Србији представили низом од 21 меча без пораза. Ако нам је свима за утеху, онда је то чињеница да смо раније обезбедили пролаз у квалификације Лиге конференција, што и јесте био примарни циљ у сезони.

У основном делу првенства Партизан је био бољи на свом терену, Војводина је победом узвратила на "Карађорђу". Тај резултат је у знатној мери сврстао Новосађане у ред екипа на европском путу. Стрелци за Војводину били су управо некадашњи играчи Партизана Филип Малбашић и наш саговорник Немања Николић.

У основном делу првенства Партизан је био бољи на свом терену, Војводина је победом узвратила на "Карађорђу". Тај резултат је у знатној мери сврстао Новосађане у ред екипа на европском путу

- Утакмице са Партизаном и са ТСЦ-ом за нас су практично без такмичарског значаја – подсетио је Николић. – Међутим, оба наша преостала такмаца имају такмичарске императиве, с обзиром на то да њихове аспирације завршавају у врху табеле, одмах иза Црвене звезде. У таквим околностима и ми смо потражили мотив више да одиграмо на највишем нивоу, како бисмо се на леп начин опростили од наших навијача, који су све време били уз нас, без обзира на тренутну форму и на резултат, код куће и у гостима, без разлике. Отуда и мој позив свима, којима је до Војводине стало, да се сретнемо на "Карађорђу" и да у сусрету са Партизаном одиграмо најбоље што овај тим може.

Данашња утакмица између Војводине и Партизана на Карађорђу почиње у 19 чласова. Судиће Милан Митић из Лесковца. Пренос је на каналу Арена премиум 1 (А1П).

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести