Фудбалери Војводине данас настављају тренинге

После непријатног пораза од Напретка на свом терену, шеф стручног штаба фудбалера Војводине Драгомир Окука дао је играчима неколико слободних дана. Кратка пауза данас се завршава и у наредна три дана тренираће два пута дневно, а у суботу их очекује тренинг утакмица са  ОФК Бачком, у Ветернику.
Vosa glave gore
Фото: Ј. Грлић

Пред тренером Окуком и његовим сарадницима налази се ни мало лаган задатак да покушају да подигну екипу после четвртог првенственог неуспеха. Управо због тога, а водећи се начелом да је рад најбољи начин да се превазиђу евидентне слабости, не треба сумњати да ће ове две седмице све прштати на теренима у ФЦ “Вујадин Бошков”. Времена да Воша крене ка горњем делу табеле има још доста, далеко је од тога да су све шансе изгубљене, али само под условом да првотимци уоче и схвате у чему су грешке које праве, а онда и да их исправе.

„Данас на тренинзима једини ће ван строја биће капитен Никола Антић, чији повратак, међутим, очекујем већ у четвртак“, рекао је др Владимир Чолаковић, лекар екипе.

„Паузираће и Аранђел Стојковић, који је замењен против Напретка због лакшег истегнућа мишића задње ложе, али ће и он у најкраћем времену заузети своје место. Дамир Зломислић и Исмаел Фофана су се још пре неколико дана прикључили тренинзима, па очекујем да ће од недеље шеф стручног штаба имати на располагању све играче.“

У наредном, 12. првенственом колу (20. октобра) Новосађани ће гостовати на  Бановом брду, где ће им домаћин бити тренутно четвртопласирани тим Чукаричког и до те утакмице треба учинити све што је могуће, како би се подигао ниво форме појединаца и читаве екипе. Војводина, једноставно, увек има обавезу да стреми ка пласману у Европу и буде конкурентна у тој борби и то је минимум који би испунио очекивања навијача и дела јавности наклоњеног новосадској екипи.

Управо зато, сви у екипи морају да се међусобно погледају, кажу шта имају, именују заједнички интерес и правац и подигну главе. Само тако, убеђени смо, моћи ће да направе искорак у жељеном смеру и поново начине од стадиона “Карађорђе” неосвојиву тврђаву. У овом првенству и актуелном тренутку, нажалост, он то није.       

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести