ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ И ПАРТИЗАНА ВЕЧЕРАС ОД 19 ЧАСОВА НА СТАДИОНУ КАРАЂОРЂЕ ОДМЕРАВАЈУ СНАГЕ

У збиру позитивних утисака у пола белом, пола у црвеном, упркос поразу од Апоела, јесте издање Дејана Зукића, који је постигао оба гола у европском двомечу, по један у Никозији и у Новом Саду.
ф
Фото: ФК Војводина

Три пута је покушавао, више него сви нападачи Војводине заједно. Једна је ушла у 38. минуту за изједначење, али је остао жал за приликом у последњем минуту првог полувремена, када смо већ видели лопту у голу. Резултат је у том моменту био 1:1.

Зукић је, све што је шуту претходило извео мајсторски, сам шут велемајсторски.

– Е, да је ушла, друга би се песма до краја испевала – носталгично се присетио Зукић. – Ни данас ми није јасно како је Вид успео да заустави лопту. Испред њега је била шума ногу и његових и наших играча, на кривој сам га нози ухватио, шутирао сам у угао, не знам, свака му част. Пришао ми је испред свлачионице после утакмице речима „ти се баш на мене намерио!“. Ја му велим „могао си је пустит, нико ти не би замерио...“ Смеје се он, смејем се и ја, шта ћу... Његов осмех веселији, разуме се...

Фото: ФК Војводина

Није једноставно ни Зукићу, ни било ком играчу Војводине, да после завршетка европске епизоде најављује догађаје који следе. Наш саговорник, међутим, прихватајући реалност, прихватио је и изазов да најави утакмицу са Партизаном.

– Европа је прошлост, назад нам нема – казао је наш саговорник. – Професионални фудбал препун је изазова који не дозвољавају одсуство духа. Добро смо одиграли прво полувреме у реваншу, имали смо активан резултат, све до пенала који је досуђен како је досуђен. Можемо о томе до прекосутра, али нема сврхе. У клубу смо анализирали, уочили пропусте,  али и дефинисали позитивне ефекте, којих је било у мечу. Одморили смо, опоравили се, порадили на свим сегментима неопходним за припрему наредне утакмице са Партизаном. Знамо у каквој је позицији наш противник, али смо исто тако свесни колико ће желети да баш на Карађорђу оставе добар утисак и постигну позитиван резултат. Верујем да наша жеља може да буде одлучујући фактор у надигравању са Београђанима.

Данашња утакмица, између Војводине и Партизана, на стадиону Карађорђе у Новом Саду, почиње у 19 часова. Судиће Милош Милановић из Ћуприје. Пренос је на каналу Арена премиум 1.

Л. Бакмаз

Зукић мотор екипе

Учинак Зукића против Апоела прокоментарисао је и шеф сатручног штаба Војводине Радослав Батак.

– Зукић и Милосављевић пуно су претрчали и доказали да могу много да пруже екипи – коментарисао је Батак. – Зукић нам је заиста мотор екипе и још једанпут је доказао колико нам значи. Мада поједини играчи верују да могу и против Партизана, мораћемо да порадимо на томе да будемо енергетски спремни. Видећемо које ћемо играче одморити и на којим позицијама освежити састав. Дерби са Партизаном много нам је важан.

 

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести