Фудбалери Војводине из Бачког Градишта тренирају и играју утакмице

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта вредно раде и играју припремне утакмице, како би што спремније дочекали старт Војвођанске лиге север.
lazar dаbziljevic gradiste
Фото: Лазар Дабижљевић, фото: В. Јанков

На тренинзима је свакодневно тридесетак играча, јер су екипи прикључени младићи који покушавају да се радом наметну.

- Из тог разлога играмо по две припремне утакмице викендом, како би сви добили прилику да играју. Задовољан сам како припреме теку, јер се из дана у дан види напредак. Резултатски нисмо добро отворили циклус припремних утакмица, али то је и очекивано, пошто су шансу добијали сви, а и спремност није била на потребном нивоу. Сада ствари долазе на своје место и комбинујем саставе за обе утакмице викендом с циљем да сви добију пођеднаку шансу, како би у што краћем времену могао да одредим такмичарски погон и уигравам га за оно што следи - рекао је тренер Градиштанаца Лазар Дабижљевић.

У премијерној утакмици, после предуге паузе због пандемије, против новог српсколигаша Младост ГАТ у Новом Саду укњижен је пораз од 0:5, на премијери пред својим навијачима било је 0:8 против сомборског српсколигаша Раднички 1912. По народној, да би уследила победа од 6:2 против новосадског лигаша ОФК Сириг.

До старта првенства Воша би требало да одигра утакмице са екипама Младости из Апатина, АФК из Аде, Војводином из Новог Милошева, ЖСК из Жабља, Славијом из Пивница и Слогом из Темерина.

Редове Војводине напустили су Борис Бечановић и врсни стрелац Ненад Кудрић. Празнину су попунили Братислав Јелић из Бечеја и млади Андор Хорват, Бачкоградиштанац који је био у Академији суперлигаша ТСЦ из Бачке Тополе. Има још младића на проби, а хоће ли постати зва­нично чланови Војводине зависи од тога шта ће показати током припрема.       

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести