Фудбалери Војводине на припремама у Турској зауставили Локомотиву 2:0 (0:0)

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине надиграли су Локомотиву из Софије, у четвртој припремној утакмици у Турској и уписали и другу победу током боравка у Анталији. Црвено-бели, иако у већем делу подмлађени, били су свеукупно бољи ривал, а отпор Бугара сломили су у другом полувремену головима Антонијевића и Вукчевића.
2
Фото: ФК Војводина

Упркос томе што је тренер Милан Раставац на терен извео знанто млађу стартну поставу, то се није одразило на игру црвено-белих у уводним минутима. Шта више, Новосађани су били бољи ривал на почетку, највише захваљујући тандему Кабић-Милошевић, од којих је полазила већина позитивних ствари у екипи „старе даме“.

Управо је Милошевић мучио одбрану ривала продорима по десној страни, као и креативношчу, али све то је остајало без награде, пошто је Воши фалио завршни пас. Иако је петопласирани тим Суперлиге Србије био квалитетнији на почетку, први шут у оквир гола дело је Франка у 10. минуту. Ипак, лопта је била преспора да би угрозила Царевића. Недуго затим, „севнула“ је контра, у којој је Кабић проиграо Милошевића, а овај није имао среће, пошто се оклизнуо на 16 метара, па је резултат остао непромењен.

Наставила је Војводина у истом ритму. Овај пут је по левој страни Букинац преварио свог чувара, центрирао ка Милошевићу, који је на маестралан начин петом захватио лопту, али је голман Гај избио лопту у корнер. Само минут касније и Локомотива је имала најбољу шансу на утакмици. Ненов је упутио лопту Франки, а његов ударац завршио је на пола метра поред стативе Царевића. Играло се тада у налетима, тако да су црвено-бели експресно одговорили. Поново је деловао дуо Кабић-Милошевић и поново акција није била реализована. Милошевић је избио сам пред Гаја, али је шутирао право у њега. Локомотива је имала још једну шансу потом, после конфузије у одбрани супарника, када је Митков шутирао са 12 метара, поново непрецизно.

Милошевић је и у другом полувремену наставио да мучи Бугаре. Одлично је проиграо Вукчевића, који је прецизним центаршутем пронашао Антонијевића, коме није било тешко да у 48. минуту из близине затресе мрежу, за вођство Војводине. Екипа из Софије јесте претила у наредном периоду, што није пореметило Новосађане, који су у 72. минуту дуплирали предност. Комбиновали су Кокановић, Бјековић и Вукчевић, реализатор одличне акције. Затим је тренер Раставац променио готово комплетну поставу, а до краја није било већих узбуђења, па је „стара дама“ уписала и другу победу на припремама у Турској.

Фудбалери Војводине већ данас имају нову проверу. Овај пут, супарник је Ахмат Грозни. Тај сусрет на програму је од 15 часова, уз директан пренос на Новосадској телевизији и Јутјуб каналу клуба.

 

Вук-Милош Петровић

 

БЕЛЕК: Стадион „Титаник делукс голф“, гледалаца: 100, главни судија: Озбизрак (Турска). Стрелци: Антонијевић у 48. и Вукчевић у 72. минуту.

ВОЈВОДИНА: Царевић, Буснић (Ђорђевић), Јеличић (Витас), Антонијевић (Лазаревић), Букинац (Малбашић), Милетић (Траоре), Кокановић (Чумић), Кабић (Бјековић), Ковачев, Милошевић (Милосављевић), Вукчевић (Барај).

ЛОМОТИВА: Гај (Исткаков), Франка, Франко, Рапосо, Иванов, Милошев, Дијаз, Вутов, Кацаров, Митков, Ненов.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести