Фудбалери Војводине нерешено са Пролетером пред почетак првенства

Иако је била замишљена као генерална проба фудбалера Војводине пред скори почетак такмичења у Суперлиги Србије, утакмица с Пролетером није показала готово ништа. Мреже су остале нетакнуте, иако је виђена понека шанса, посебно на страни Војводине.
vojvodina
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 300, судија: Гњатовић (Нови Сад). Жути картон: Бабић, Деветак, Лакићевић (Војводина), Јовић, Хасан (Пролетер)

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Бурековић, Веселиновић, Бабић, Јованчић, Овусу, Суботић, Месаровић, Михајловић, Живковић. Играли су још: Спремо, Антић, Деветак, Цебара, Миросављевић, Л. Зличић, Мићин.

ПРОЛЕТЕР: Кронић, Плавшић, Ћуковић, Јовић, Андрејевић, Обреновић, Н. Илић, Пераловић, Шћепановић, Новаковић. Играли су још: Тошевски, В. Илић, Драгић, Мушикић, Прајевић, Петровић, Стојшић, Лукић, Пленић, Манојловић, Хасан, Пековић.

Изостанак важних играча у табору црвено-белих (Малбашић, Планић, Вукасовић, Ковачевић, Алвеш и Бубало) очигледно је био превелик хендикеп, па је новосадски прволигаш одлично парирао суперлигашу, створивши и две -три прилике пред голом Роцкова. Малобројни гледаоци, а предпоставимо да су то у већини били навијачи Војводине, немају разлога за оптимизам, иако, понављамо, екипа тренера Ненада Ванића ће изгледати потпуно другачије када буде могао да рачуна на комплетан играчки потенцијал.

Војводина је имала иницијативу у већем делу утакмице, а неколико пута у одличним приликама био је новајлија Стефан Михајловић. Иако се доста трудио, овај фудбалер није усепо да савлада противничког голмана, мада се мора признати да је у неколико наврата чувар мреже пролетера Крунић одлично интервенисао. У 38. минуту лепу прилику имао је и Немања Суботић, али ју је упропастио лошим ударцем. Очекивало се да ће у наставку бити виђен макар мало бољи фудбал, али су то биле празне наде. Пролетер је запретио преко капитена Слободана Новаковића у 51. минуту, када је после слободног ударца сјајно интервенисао голман Емил Роцков. Тренери су искористили прилику да испробају већи број фудбалера, а то се посебно односи на Зорана Говедарицу, учитеља тима са Слане баре. Промене, међутим, нису уродиле плодом и публика је остала незадовољна укупном игром, што се нарочито односи на наступ играча Воше. У самом финишу сусрета најбољу прилику је имао Милан Миросављев, који је главом солидно упутио ударац ка голу Тошевског, али је уместо мреже погодио пречку. 

Укупан утисак после одмеравања снага две новосадске екипе није био повољан, играчи оба тима остали су дужни гледаоцима, што посебно може да брине Ненада Ванића, стратега Војводине. До првенственог дебија са Чукаричким остало је још јако мало времена и заиста је тешко оценити у каквој форми црвено-бели дочекују почетак првенства. Ако је судити по оном што смо синоћ видели, она није добра, а време ће показати да ли је то само утисак или чињеница.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести