Фудбалери Војводине по бодове иду у Бачку Паланку (16)

НОВИ САД: Бачка се, на жалост свих оних који воле и поштују овај клуб, практично већ опростила од суперлигашког друштва.
Dejan Zukic
Фото: Ј. Грлић

Екипа се налази на последњем месту на табели, али је извесно то да ће до краја такмичења да покуша да освоји што је могуће више бодова и покаже да јој је место у елитном рангу српског фудбала. Данас Бачкопаланчани дочекују трећепласирану Војводину и већи мотив од сусрета с клубом пребогате историје и традиције какве “стара дама” има, домаћину неће требати. Свесни су тога и ученици тренера Ненада Лалатовића, озбиљно прилазе утакмици и намерни су да у њој освоје сва три бода.

- Коначно ћемо, после дуже времена, бити комплетни, односно сви до јуче повређени играчи, међу њима сам и ја, опоравили су се од повреда - рекао је Мирко Топић, млади репрезентативац Србије из редова црвено-белих. - Не верујем баш да ћемо се наћи у стартној постави, али је могуће да у неком тренутку уђемо у игру и, надам се, допринесемо остварењу циља, а то је победа. Домаћин ће бити растерећен и то је његова предност, док ћемо ми имати лагани притисак да морамо да освојимо сва три бода.

Топић је изнео и један занимљив, али и шаљив коментар.

- У овој сезони имам више конференција за медије од наступа, или сам скупио много више “лејкова” на друштвеним мрежама, него што сам одиграо утакмица. Шалу настрану, очекујем да савладамо домаћина и тако направимо најбољи увод за полуфиналну утакмицу Купа Србије, који у среду играмо на “Карађорђу” с Партизаном.

У сличном правцу иду и размишљања Топићевог колеге из младе селекције “орлића” Дејана Зукића.

- Уз пуно уважавање Бачке, очекујем да ћемо данас да пружимо добру игру и тријумфујемо - додао је Зукић. - У овом првенству сам веома често добијао прилику да играм у стартној постави, а на тренеру Лалатовићу је то да одлучи хоће ли исти случај бити и данас. Важно за мене је то да задржим континуитет игара, а када он постоји, наилазе и моје асистенције и голови.


Могућа постава Воше

Данас ће Ненад Лалатовић, тренер Војводине, бити на слатким мукама када је стартна постава у питању, пошто ће моћи да рачуна на све играче. Могуће је да ће утакмицу почети следећи фудбалери: Вуклиш - Бјековић, Бралић, Максимовић, Ђорђевић - Стојковић, Дринчић - Гемовић, В. Симић, Зукић - Мркаић.

Утакмицу у Бачкој Паланци судиће Ђорђе Максимовић из Инђије, а асистираће му Матија Олајош-Нађ (Суботица) и Иван Микалачки (Зрењанин). Четврти арбитар је Милан Стефановић из Београда.


Немања Човић и Петар Бојић такође су спремни за евентуални наступ, а у сусрету са Златибором већ су заиграли такође реконвалесценти Стефан Ђорђевић и стрелац другог гола Миљан Вукадиновић.

Утакмица на стадиону “Славко Малетин Вава” почиње у 16 часова, а љубитељи фудбала моћи ће да је прате путем преноса на Новосадској ТВ, као и на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

МИЛОШ ЗЛИЧИЋ, НАПАДАЧ БАЧКЕ Борићемо се до краја

Милош Зличић један је од изданака омладинске школе „Илија Пантелић”, односно поникао је у редовима Војводине. Није се изборио за место у сениорској екипи црвено-белих, па га је фудбалски пут, после успутних станица, довео у редове Бачке. С нестрпљењем очекује почетак данашњег сусрета с матичним клубом и најављује да ће његови саиграчи и он покушати да изненаде фаворита из Новог Сада.

- Нећемо имати притисак резултата, моћи ћемо да заиграмо опуштено и то би могла да буде наша одређена предност - рекао је Зличић. - С друге стране, Војводини су бодови значајни у борби за треће место и њени играчи ће, сасвим сигурно, уложити максимум да нас савладају. Улога фаворита је, наравно, на страни нашег ривала, који игра веома добро у последње време и показао је да је с правом високо пласиран и да заслужује трећу позицију.

Имаће Бачкопаланчани одређених кадровских проблема, односно неће моћи да наступе с најјачим тимом.

- Никола Жакула је повређен и неће бити у прилици да нам помогне. Остали првотимци су спремни и урадићемо све да пробамо да изненадимо црвено-беле, јер фудбал је то и све је могуће да се догоди током 90 минута. Чујем да ће Воша доћи у најјачем саставу, али, који год тим да изведе тренер Лалатовић, реч је о доброј постави. Утакмица ће бити и на ТВ-у и потрудићемо се да будемо прави и пружимо барем достојан отпор екипи Војводине - додао је Милош Зличић.

        А. П.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести