Фудбалери Војводине почели припреме

После само 13 слободних дана, колико им је трајала летња пауза, фудбалери Војводине окупили су се у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику и почели припреме за нову сезону.
vojvodina pripreme, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На  првој прозивци били су присутни сви првотимци који су у прошлој сезони носили црвено-бели дрес,као и већи број новајлија и фудбалера који су дошли на пробу.

“На прозивку су дошли сви играчи, изузев Дејана Мелега, који је са младом репрезентацијом на припремама за ЕП, Лазара Зличића и Милана Лазаревића који се налазе са У-20 селекцијом“, рекао је шеф стручног штаба Радослав Батак и додао - “Дошла су се и тројица играча којима истичу уговори (Александар Палочевић, Дарко Пушкарић и Синиша Бабић) и њима тек предстоје разговори са руководством клуба. Поред фудбалера из прошле сезоне, дошло је и доста младих момака који ће бити на проби. Циљеви у новој сезони су постављени веома високо, односно жеља клуба је да напредује у европској конкуренцији. За то је, наравно, потребно и да се појачамо на кључним позицијама. Пред нама су скоро четири недеље рада до прве утакмице у квалификцијама за Лигу Ебропе. У четвртак, 8. јуна, путујемо на десетодневне припреме на Златибору, где ћемо одиграти три тренинг утакмице. Генералну пробу пред почетка сезоне имаћемо 22. јуна у Новом Саду“.


Ривали на припремама

Прву проверу током летњих припрема на Златибору Војводина ће имати 9. јуна, а ривал ће јој бити екипа Јединство Путеви из Ужица. Нова провера уследиће 11. јуна, али још увек није познат противник. Против Зете из Голубоваца (Црна Гора) контролни сусрет заказан је за 14. јун.


После радног састанка, фудбалери су одрадили и први тренинг.

А. Предојевић

Александру Палочевићу истекао увогор

На првој прозивци појавио се и један од најбољих фудбалера Војводине у минулој сезони - Александар Палочевић. И док су његови другови на терену одрађивали први тренинг, пословођа црвено-белих је имао разговор са руководством клуба.

“Нисмо се договорили о продужетку сарадње за сада. И поред тога желим да се захвалим саиграчима од којих сам с некима био у екипи пуне две године. Боравак у Војводини за мене је јако лепо искуство и једини клуб у који желим да одем из Новог Сада је инострани. Појавиле су се шпекулације да бих могао да одем у Партизан, али јако поштујем навијаче Воше и таква комбинација не долази у обзир. Војводини желим да уђе у групну фазу Лиге Европе и бићу њен највернији навијач”, рекао је Палочевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести