Фудбалери Војводине почињу припреме, следи паклено пролеће

Кандидати за први тим Војводине  су одрадили лекарске прегледе и тестове оптерећења, а данас ће, под командом шефа струке Ненада Лалатовића, као и његових сарадника, почети с припремама за пролећни наставак сезоне.
д
Фото: ФК Војводина

Пред црвено-белима је озбиљан задатак, да покушају да се изборе за учешће у квалификацијама за Лигу Европе и, како је и Лалатовић нагласио, зато с радом крећу раније него што је то уобичајено.

- Играчи су имали неких 25 дана да се одморе, а сада улазимо у процес рада од којег очекујем да нам донесе жељени ниво форме. Имамо тежак распоред на пролеће, чека нас велики број јаких утакмица и биће нам потребно око 40 дана максималног рада како бисмо урадили све оно што желимо. Довољно је времена пред нама, одиграћемо и потребан број контролних сусрета, а онда нас очекује, слободно могу тако да га назовем, паклено пролеће. Поновићу још једном да нам је циљ да изборимо учешће у Европи, јер Војводина то заслужује величином свог имена, као и због традиције дуге више од века – рекао је Лалатовић.

О томе како је испланирао тренинге до поласка у Турску, 24. јануара, Лалатовић је рекао:

- Већ данас имаћемо два тренинга, с тим да ћемо у првом темину радити на кондицији, а послеподне с лоптом. Ритам ће нам бити 2-2-1, па слободан дан, с тим да ћу играчима дати слободно како би могли да прославе Божић у кругу породица. До поласка у Белек планирамо да одиграмо две тренинг-утакмице и прва од њих уследиће у суботу, 18. јануара, када ће нам ривал бити прволигаш Кабел. Још увек тражимо другог ривала, с којим бисмо снаге одмерили  22. јануара, а потом ћемо се преселити у Турску. Тамо ћемо, уз свакодневни рад, одиграти и шест утакмица са веома јаким ривалима.


Квалитетни људи и фудбалери

Поред играча које жели да види под својом командом,  Лалатовић ће од данас на располагању имати и двојицу реконвалесцената Немању Човића и Николу Васиљевића. Они су имали операције укрштених лигамената, односно бутног мишића, и пропустили су комплетну јесен, а сада су се у потпуности опоравили и конкурисаће за тим.

- Реч је о фудбалерима које сам и летос желео да видим у тиму. Теже повреде су их онемогућиле у томе да нам помогну, а сада се враћају, биће им потребно одређено време да достигну ниво форме, али ја верујем у њих. То су квалитетни људи и професионалци и када буду потпуно спремни донеће нам нову, још већу снагу – казао је шеф струке.


Миљан Вукадиновић је из Напретка дошао у Војводину, а није тајна да Лалатовић има још неколико жеља када су у питању еветуалне новајлије.

- Списак с именима играча које бих волео да видим у Воши предао сам председнику Војиславу Гајићу и генералном директору Душану Бајатовићу и сва тројица радимо на томе да га реализујемо. Волео бих да нови играчи што пре дођу како би се квалитетно спремили за пролеће и како би екипа изгледала барем онако како је то било јесенас. Поновићу да сам презадовољан учинком у првом делу првенства, али је тиме наша обавеза већа и радићемо на томе да планове реализујемо. Осим Вукадиновића, међутим, још нико није ставио потпис на уговор, мада верујем да ће се то догодити у најкраћем року.

На основу онога о чему је Лалатовић причао, сви су изгледи да ће се ове зиме доста тога променити међу црвено-белима.

- Циљ који имамо пред собом једноставно захтева те промене. У борби за Европу налази се доста тимова и сви смо ту негде, на неколико бодова разлике, тако да се нико, па ни ми, није осигурао. Очекујем доласке нових играча, али и одласке појединаца из Новог Сада, тако да ће нам бити потребно одређено време да уиграмо све линије тима - поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести