Фудбалери Војводине поражени у Крушевцу, Напредак Војводина 1:0

Иако су веровали да могу у Крушевцу да освоје сва три бода, фудбалери Војводине кућама се враћају празних руку. Потпуно заслужено, после боље игре у већем делу сустета, Напредак је освојио нова три бода и показао да с правом претендује на европску визу. Напредак - Војводина 1:0 (1:0)
1
Фото: Dnevnik.rs

С друге стране, Новосађани су очајно одиграли у првом полувремену, за нијансу бољи су били у наставку, али ни један једини шут у оквир гол за 90 минута нису успели да упуте.  

Први су с центра кренули фудбалери Војводине, а већ после минут и 37 секунди морали су то исто поново да учине. Наиме, толико времена је прошло пре него што је на средини терена лопту изгубио Вукасовић, уследио је пас у дубину према Ибрахими Ндиајеу и чинило се да ће Саничанин лако отклонити опасност. Међутим, траљаво је интервенисао, томе је допринео и лош терен, па се Ндиаје нашао сам испред Роцкова и довео Напредак у вођство.

Очекивао се одговор Новосађана, али је он за свих 45 минута првог полувремена изостао. У 8. минуту забележили смо одличан шут Алексе Вукановића са 16 метара, а лопта је за који сантиметар прошла поред леве стативе у гол -  аут. Крушевљани су били екипа која је диктирала темпо, а најављивана и очекивана игра црвено-белих из Новог Сада није била ни на помолу.

У 19. минуту поново Ндиаје имао две колосалне прилике. Претходно је из игре испала практично читава одбрана Војводине а тамнопути фудбалер изашао је сам испред голмана Роцкова. Шутирао је, а чувар мреже Новосађана фантастично интервенисао, да би се лопта поново одбила до Ндиајеа чији је и други ударац Роцков одбранио.

ПОсле неколико минуту уследила је нова грешка дефанзиваца гостујуће екипе, а сам пред Роцкова је избио високи Стефан Николић, имао је и времена и простора да бира у који ће угао да шутира, али је изабрано за његов тим најгоре решење па је плавокоси чувар мреже Војводине и овај ударац одбранио. До краја полувремена Војводина је успела да успостави равнотежу, али прилика ни пред једним голом више није било.

У наставку сусрета видело се да ће Војводина покушати да надокнади минус из првих 45 минута, јер је храбрије кренула ка голу ривала. Прву прилику на утакмици Новосађани су имали тек у 53. минуту, када је Езе улетео у шеснаестерац, лопта се одбила до Шљивића, а играч Крушевљана, ко зна због чега, упутио је директан ударац ка властитој мрежи, срећом по голмана Петровића лопта је за који сантиметар прошла поред стативе и отишла у корнер.

Наставила је Воша с иницијативом па је у 69. минуту шутирао Јованчић али високо преко гола. Одмах у наставку Ндиаје је поново побегао по десној страни, шутирао веома добро, али је Емил Роцков био још једном на висини задатка.

Могли су Новосађани нешто више да ураде после корнера у 77. минуту али Јованчић није добро захватио лопту па је прилика у најави пропала.

У 79. минуту гости су имали вероватно најбољу шансу. Успео је Езе да побегне чуварима некако захвати лопту, али је она одскакутала поред стативе.

Последњу шансу на утакмици имао је Напредак у 85. минуту када је оштро шутирао Шљивић а Роцков био на правом месту.

А. Предојевић

КРУШЕВАЦ: Стадион Младост, гледалаца 1000, судија: Шегрт (Београд). Стрелци: Ндиаје у 2. минуту. Жути картони: Саничанин (Војводина).

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 7, Боранијашевић 7, Не. Петровић 7, Миладиновић 7 (Костић), Симоновић 7, Шљивић 6,5, Ескић 7, Вулић 7, Вукановић 7,5, Николић 7 (Вешковац), Ндиаје 8 (Секидика).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7,5, Саничанин 6, Зличић 6,5 (Цебара), Лакићевић 6,5, Месаровић 6,5, Суботић 6 (Калезић), Вукасовић 6, Јованчић 6,5, Радовановић 6,5, Путинчанин 6, Езе 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести