Фудбалери Војводине после дуге паузе играју с Кабелом

НОВИ САД: Фудбалери Кабела данас ће изаћи на мегдан суперлигашу Војводини, желећи да још једном докажу снагу и квалитет, достојан елитног ранга.
1
Фото: J. Grlić

С друге стране, трећепласирани тим у најјачем такмичењу у нашој земљи, после паузе дуже од два месеца, имаће прилику да покаже с чим све дочекује последња четири кола Суперлиге и завршницу Купа Србије. Због тога се очекује занимљив сусрет два братска клуба и права је штета што, у складу с препорукама о заштитним мерама, на трибинама неће бити гледалаца. Кабел ће представљати озбиљан изазов за црвено-беле, тим пре што у његовим редовима наступа већи број играча на које Војводина у будућности рачуна.

- Добро смо тренирали током претходне скоро две недеље и осећа се мало нестрпљење код мојих играча да поново истрче на терен - рекао је тренер Воше Ненад Лалатовић. - Најбитније је да фудбалери избегну повреде, да се добро истрче и покажу део онога што смо на тренинзима радили. Пред нама је период у којем ћемо одиграти важне такмичарске утакмице и желимо да 30. мај и дерби сусрет с Чукаричким дочекамо што спремнији.

Извесно је да ће Лалатовић на терену желети да види већи број првотимаца.

- Планирамо да утакмицу одиграју две поставе по 45 минута, што ће важити и за дуел  у среду играмо са Бачком из Бачке Паланке, а тек у трећој провери, 23. маја, у ФЦ “Вујадин Бошков”, минутажа ће бити другачије распоређена.

Саиграчима се јуче  придружио и штопер Синиша Саничанин, који је две седмице био у изолацији након повратка из БиХ.

- Саничанин је поново у строју, данас једино нећу моћи да рачунам на повређеног Богдана Младеновића, који ће паузирати неколико дана. Остали момци су здрави и спремни да одговоре задацима које буду добили - додао је Лалатовић.

        А. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести