Фудбалери Војводине припремају се за гостовање Вождовцу

Фудбалери Војводине спремају да, како знају и умеју, напокон савладају противничког голмана и крену ка жељеном пласману у плеј-оф.
Vossa1
Фото: Dnevnik.rs

Домаћин им је у суботу  појачана екипа Вождовца, која не крије жељу да се дочепа доигравања за титулу, што наговештава занимљиву, неизвесну и добру утакмицу. “Змајеви” су у пролећни део првенства ушли убедљивим тријумфом над Напретком (4:0), а онда их је  на Бановом брду Чукарички релативно лако надиграо (3:0).

Новосађани тренирају у Спортском центру Сајмиште на терену с вештачком подлогом, пошто ће их и на крову Тржног центра Стадион очекивати слични услови. Тренер Радован Кривокапић не жели ништа да препусти случају, екипа се привикава на вештачку траву, а жеља је да  се прекине мини-серију од два пораза. Да би у науму успели, биће потребно и да се заврши голгетерски пост нападача, који одавно, већ пуна 423 минута, нису погодили циљ. Због тога је јучерашњи тренинг у највећем делу био посвећен тактичким замислима и завршници офанзивних акција, односно увежбавању комбинација у чијој се завршници очекују голови.

Фото: Dnevnik.rs


Сви играчи на располагању

Утакмица 24. кола Суперлиге Србије између Вождовца и Војводине, игра се у суботу на крову београдског ТЦ Стадион. Почетак сусрета заказан је за 15 часова. У тиму из Новог Сада нема повређених, болесних или суспендованих играча, сви имају право наступа.


„Све боље функционише нападачки део нашег тима, али има ту још пуно простора  за напредак“, каже Кривокапић.

„Играмо с ривалом који се ове зиме доста појачао, има искусне и квалитетне појединце и краси га добра пас игра. Нама је најбитније то да поновимо однос према противнику какав смо имали у дуелу с Радничким и у том случају не очекујем озбљиније проблеме. Привикли смо се већ на вештачку подлогу, моћи ћемо да играмо у условима сличним оним које смо имали током припрема у Турској и очекујем нашу добру партију и позитиван резултат. Што се супарника тиче, у његовом тиму су фудбалери који су током каријера наступали у Црвеној звезди, Партизану и Војводини и то довољно говори о његовој снази. Без страха било које врсте, међутим, ући ћемо у утакмицу, а у нашем тиму биће одређених промена, о којима још увек не бих говорио.“

Фото: Dnevnik.rs

Јучерашњем тренингу нису присуствовали сви кандидати за тим.  Александар Месаровић је због казне ван екипе и радио је у теретани, а изостали су и У-19 репрезентативци Михајло Нешковић, Андреј Јаковљевић и Игор Јеличић. Они су имали обавезе према државном тиму и у тренажни процес ће се, како се очекује, вратити у петак.

Тренера Кривокапића може да радује чињеница да је тренинг без икаквих проблема одрадио Нигеријац Винсент Езе, који није наступио у дуелу с Радничким због повреде. Очигледно је тај проблем остао иза њега и тамнопути фудбалер ће бити на располагању стручном штабу за важан дуел с Вождовцем.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести