Фудбалери Војводине припремају се за утакмицу са Врањанцима

Баш нико међу фудбалерима и стручним штабом Војводине није могао ни да наслути да ће између две победе у првенству протећи (за сад) пуна четири месеца.
1
Фото: Лазаревић и Матић санирали су повреде и од данас се прикључују екипи

Десила се, међутим, управо таква ситуација, јер су последњи пут Новосађани савладали екипу Рада на Бањици давног 1. децембра прошле године. У међувремену, тим тренера Радована Кривокапића одиграо је осам утакмица и бележио ремије и поразе и доспео је на 10. место Суперлиге Србије, оставши прилично удаљен од жељеног пласмана у плеј-оф. Нажалост навијача и свих оних којима је Воша при срцу, екипа је много ближа игрању у плеј-ауту, јер до краја овог дела првенства остала су још три кола.

- Докле год постоји и тероретска шанса да прнађемо пут до плеј-офа нећемо одустати – не одустаје тренер Кривокапић. - Подигли смо током протекле недеље интензитет рада, јуче су играчи имали слободан дан, а од данас настављамо да се спремамо за дуел с Динамом. И не само за њега, јер ћемо у року од недељу дана одиграти и утакмице с Радником у Сурдулици и дерби с Партизаном на нашем стадиону. Тренутно су нам у првом плану Врањанци и у тај сусрет ући ћемо са жељом да напокон освојимо сва три бода.


Од четвртка комплетни

Током репрезентативне паузе, Војводина није могла да рачуна на чланове омладинске У-19 селекције Србије - Нешковића, Јеличића и Јаковљевића, као ни на Немању Милојевића, који је био позван у У-21 репрезентацију Грчке. Сви они у Нови Сад се враћају у среду увече, а на тренингу их очекује у четвртак.


Још увек није познато где ће се ова утакмица играти,јер је непознаница да ли ће стадион у Врању добити дозволу за одигравање суперлигашких сусрета.

-То и није толико битно. Дошли смо у ситуацију, својом кривицом, да стрепимо од сусрета са Динамом, али шта је - ту је. Предстоји нам рад до петка, а онда ћемо отићи у Лесковац и тамо дочекати утакмицу. Можемо да савладамо Динамо, али под условом да одиграмо сусрет на максималном нивоу.


Коне није играо за Либерију

Снажни нападач Секу Коне доживео је повреду примицача у сусрету са Чукаричким и тренутно се налази у процесу рехабилитације и не може да конкурише за састав у мечу са Динамом. Занимљиво је то да је овај играч имао позив и за најбољи државни тим Либерије, чији је држављанин, али ни на њега није могао да се одазове из истог разлога.


Имали су Новосађани и доста проблема с повредама током минуле седмице.

- Коне Секу и Огњен Ђуричин су ван строја и неће моћи да наступе у дуелима на југу Србије. Први кубури с примицачем, док је Ђуричин истегао мишић задње ложе и такође има руптуру. У тренинге се враћају опоравњени Бојан Матић и Милан Лазаревић, а раду с првим тимом придружујемо и омладинце Бјековића, Митровића и Савића. Против Динама ћу на терен извести оне играче који су најбоље радили и тиме заслужили да буду стартери, без обзира да ли су то искусни , или је реч о младим фудбалерима. Једноставно, играће они који буду у том тренутку најбољи - најавио је Кривокапић.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести