Фудбалери Војводине с Партизаном без права на грешку

Спортска тема дана у Србији јесте победа фудбалске репрезентације на гостовању у Подгорици, у оквиру другог кола квалификација за Европско првенство. Расположење јавности деле и у колективу ФК Војводина у Ветернику, од административних радника, чланова управе до стручних кадрова и играча у свим узрасним категоријама.
2
Фото: Ј. Бакмаз

Позитивно расположење прати дилема колико је максималан број бодова у складу са утиском о игри у сусретима са Литванијом и Црном Гором, али и закључак да је свака игра која донесе позитиван резултат одлична игра. У том смеру креће се и оцена српског репрезентативца, Војводининог играча Вељка Симића, који је у селекторовим комбинацијама био на ширем репрезентативном списку.

-Добар је резултат, а то је у сваком такмичењу најважније – цени Симић. -Победа је увек добра, нарочито када је освојена на тешком гостовању, какво је било у Црној Гори. Не разумем критичаре по сваку цену, само да би критиковали. Није лако у Подгорици одиграти за позитиван резултат. Две победе у две утакмице, одлична је увертира за све оно што нас чека у квалификацијама. Драго ми је да сам део те репрезентативне приче. Нисам оптерећен тиме да ли ћу играти или не, има времена за све. Свим срцем сам уз репрезентацију и на располагању селектору Стојковићу, уколико процени да сам потребан тиму у одређеним ситуацијама.


Дерби у суботу

Дерби 28. суперлигашког кола, у коме код Војводине на Карађорђу гостује Партизан, биће одигран у суботу од 20 часова. Београђани крећу са треће позиције на табели и 54 освојена бода, Војводина је пета са седам бодова скромијим салдом. Меч у Београду, пре пет месеци, добио је Партизан са 4:1. 


Уз теме са репрезентативним предзнаком, на теренима у ФЦ Вујадин Бошков наслања се планирање реализације у завршници основног дела првенства и припрема за још седам утакмица у доигравању. Три захтевна сусрета су пред Новосађанима: најпре Партизан на Карађорђу, потом гостовање у Бачкој Тополи и коначно сусрет са Новим Пазаром у последњем колу. 

-Идемо утакмицу по утакмицу. Свака нам је подједнако важна, колико прва следећа са Партизаном, толико и свака која после дербија следи. Наравно, увек су сусрети са Партизаном и Црвеном звездом посебни изазови сваком клубу у Србији. Поштујемо Партизан, али ми имамо своје амбиције, у којима је искључено право на грешку. Све кредите смо искористили. Истина је да смо губили бодове тамо где смо их унапред књижили, али ако ћемо искрено тешко је играти на неким стадионима у Сртбији, нарочито у овом периоду. Не тражим алиби, али услови за игру на гостовању у Лучланима, на пример, или у Ивањици, сужавају опције екипама као што смо ми. Очекујем да ћемо у плеј-офу имати прилику да се надмећемо са квалитетним екипама, на бољим теренима на којима постоје оптимални услови за развој игре – рекао је Вељко Симић, један од најбољих играча у пола белом, пола у црвеном, од чијег расположења у знатној мери зависи и ниво игре новосадског суперлигаша.

Л.Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести