Фудбалери Војводине у Белеку тренирају у доброј и радној атмосфери

 (Од нашег специјалног извештача)
vojvodina 1
Фото: Dnevnik.rs

БЕЛЕК: Сунчано време на обалама Средоземног мора у Турској омогућило је фудбалерима Војводине да одраде два јака, садржајна и веома занимљива тренинга. Играчи су били мотивисани на тренинзима и већ од самог почетка другог дела зимских припрема показали су да се неће штедети и да ће настојати да што пре усвоје постулате будуће игре, коју од њих захтевају тренер Илија Столица и чланови његовог стручног штаба. О самом амбијенту довољно је рећи да је врхунски и да приличи клубу угледа и традиције које има Војводина.

Столица је пре почетка тренинга одржао краћи састанак с кандидатима за тим, а онда је уследио процес рада у којем су се смењивале такмичарске игрице, ситуационе вежбе којима је циљ да играчи препознају и примене нове захтеве у погледу кретања на терену и притиска на лопту, али и реализације напада који из свега тога проистичу. Колико смо могли да приметимо, играчима је брзо протекао период од два сата рада, али им је и импоновала посвећеност послу Илије Столице и људи који му у раду помажу. Са стране су оно што се на терену догађа пажљиво пратили потпредседник Управног одбора Љубомир Апро, спортски директор Саша Дракулић и Горан Шаула, с тим да се Дракулић у неколико наврата придруживао екипи и подсетио на своје играчке дане.

Фото: Dnevnik.rs


Дефинитивно без Којашевића

Непосредно пред полазак у Турску из екипе је испао искусни везни фудбалер Дамир Којашевић. Да ли то значи да Столица дефинитивно не рачуна на услуге црногорског репрезентативца?

„Управо тако, Дамир је слободан у избору нове средине, а ми у пролећну полусезону идемо без њега“, јасан је био Столица.


„Желимо да се момци што пре навикну на захтеве које стављамо пред њих, као и да се моји сарадници и ја што пре прилагодимо екипи“, рекао је Столица.

„Имамо феноменалне услове за рад, терен на којем вежбамо се налази у склопу хотела, а близу је и спортски центар који можемо да користимо и у којем су терени изузетног квалитета. Сви играчи су максимално мотивисани и то се не доводи у питање, фокусирани смо сви на обавезе и задатке, а после тренинга сам присталица тога да се нашалимо, дружимо и изграђујемо атмосферу која нам је неопходна.“

Фото: Dnevnik.rs

На припремама се налази 26 играча, па је логично било и питање да ли је то коначни избор за пролећну полусезону.


Сутра утакмица са Слованом

Војводина ће сутра одиграти прву тренинг утакмицу у Турској. Ривал је словачка екипа Слована из Братиславе, а почетак сусрета заказан је за 15 часова по нашем времену.

„Имаћемо прилику да видимо колико смо се прилагодили условима, посебно због дугачког пута до Белека. Спремни смо за ову проверу и за мене ће бити значајно да почнемо да стварамо победнички амбијент. Направићемо две екипе које ће одиграти по 45 минута и очекујем да сваки играч покаже велики ниво жеље и мотивисаности“, рекао је Столица.


„С нама је и већи број фудбалера из омладинског погона нашег клуба, који тренирају и боре се за своје место. Када будемо завршили припреме у Белеку, видећемо да ли ће остати у конкуренцији за први тим или ће неки од њих отићи на каљење у друге клубове. Прелазни рок још увек траје и појачања су увек добродошла, али смо издвојили ову групу играча и то су момци на које ћу се првенствено ослањати. Уколико се појави опција да можемо да доведемо још неког квалитетног играча, сигуран сам да ће људи из клуба реаговати“, казао је шеф струке.

Фото: Dnevnik.rs

Иначе, у Анталији и њеном окружењу у овом тренутку на припремама се налази велики број екипа из практично читаве Ервопе. Повољни климатски услови, одлични хотели, врхунски терени и љубазни домаћини годинама уназад су најбоља препорука све бројнијим клубовима који крајем јануара и у фербуару долазе у Турску. То отвара могућност за одигравање јаких припремних сусрета, што тренери настоје да максимално искористе. Војводина на пролеће жели да покуша да надоканди јесенас пропуштено и домогне се европске визе, а то ће бити могуће уз много боље игре и добру атмосферу унутар тима и клуба. Управо на томе инсистирају и чланови стручног штаба, а с њима и водећи клупски људи , па се може наслутити да стижу лепши и насмејанији дани за Вошу и њене навијаче.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести