Фудбалери Војводине у недељу гостују у Сурдулици

После три победе на старту нове сезоне, пред фудбалерима Војводине вечерас у 20 часова је прави, уједно веома тежак и захтеван изазов.
fk vojvodina jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Новосађани ће бити гостиекипи Радника у Сурдулици, тиму који најављује амбицију да заигра у плеју-офу и, у складу с тим, оформио је добру, искусну и јаку екипу. Тимовима који гостују у градићу на југу Србије никада није лако, а посебно то није случај када имају жељу да освоје неки бод. Војводина ће управо с таквом намером истрчати вечерас на терен, па може да се очекује веома занимљив сусрет у којем је тешко прогнозирати коначни исход.

Екипа из Новог Сада неће наступити у комплетном саставу, пошто се на повреду мишића предње ложе пожалио Огњен Ђуричин. На њега тренер Лалатовић неће моћи да рачуна, а у стартној постави могло би да га замени неколико фудбалера. Иако то није најављено, чини се да је месту међу стартних једанаест играча најближи Михајло Нешковић, стрелац два гола у прошлом сусрету с Радом, иако не би зачудило уколико прилику добију Миодраг Гемовић, или млади Дејан Зукић. Дилему (уколико уопште постоји) решиће Ненад Лалатовић, који је, упркос свему, најавио да ће његов тим ићи на освајање сва три бода, наравно, уз максимално уважавање ривала.

- Заиста не знам да ли ћу почети утакмицу, али, уколико се то буде догодило, максимално сам спреман и мотивисан да својом игром дам максимални допринос на путу ка, убеђен сам, освајању нова три бода – оптимиста је пред полазак на пут био Михајло Нешковић. – Познајем тим Радника, играли смо релативно скоро у Сурдулици и победили. Искрено, тада је домаћин био бољи, али смо и ми одиграли јако добар сусрет и на крају се радовали. Знам да је наш вечерашњи ривал током овог прелазног рока променио доста ствари у постави, али остала је то снажна екипа, која посебно добро игра на свом стадиону.

Нешковић је против Рада уписао прва два сениорска гола у званичној утакмици, па би волео да голгетерско умеће потврди и вечерас.

- Уколико добијем прилику, учинићу све да до у танчине испуним све захтеве које тренер Лалатовић буде ставио пред мене. Благи смо фаворити, како због тренутне форме, тако и због резултата које смо остварили у прва три кола и решености да се вратимо на европски колосек. Војводина увек, није то никаква фраза - већ је чињеница, иде на победу, тако ће бити и вечерас. Наравно, уколико, ипак, утакмицу будем почео на клупи, бодрићу саиграче из све снаге, јер нам је свима стало да останемо на позицији суперлигашког лидера – додао је Михајло Нешковић.

Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна ни на Немању Вучића, момка који још увек није дебитовао за Вошу, а који је летос стигао из редова Земуна. Он је зарадио лакшу повреду на тест утакмици са Пролетером, али ће се, баш као и Ђуричин, вратити тренинзима већ у наредним данима. Марко Ђуришић, дефанзивни везни фудбалер Војводине, провео је прошлу сезону у редовима Динама из Врања који је као домаћин утакмице играо управо у Сурдулици.

- Доста тога се променило у екипи Радника – рекао је Марко. – Ипак, остала је то веома добра екипа, која посебно квалитетно и снажно игра пред својим навијачима. Неће нам бити лако да освојимо бодове, али важно је да у сусрет уђемо јако од првог минута и да снагом тима кренемо ка испуњењу оног што желимо. Идеално би било да постигнемо гол у првих 45 минута, јер би то онда постала нека друга утакмица, у којој би нам се, убеђен сам, отворио простор да савладамо домаћина.

Утакмица Радник – Војводина почиње у 20 часова.

Могућа постава

У прва три кола екипа Војводине почињала је сусрете у истој постави. Међутим, она ће овог пута морати да буде промењена због повреде Ђуричина, па је могуће да на стадион у Сурдулици Воша истрчи у следећој постави: Роцков, Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Ђуришић, Дринчић, Нешковић (Гемовић), Бојић, Езе, Матић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести