Фудбалери Војводине у петак дочекују екипу Радника

Били су у пуном налету фудбалери Војводине пред репрезентативну паузу у првенству, надали су се да ће и у наставку првенства играти у истом стилу, али су неочекивано поражени у гостима од Јавора (1:2).
Sinisa Sanicanin
Фото: Синиша Саничанин и Ибрахим Танко у Ивањици, фото: Ј. Грлић

Извештачи се слажу, потврдио је то и тренер Лалатовић, да су Новосађани у Ивањици пружили веома добру партију, доминирали у игри, створили већи број изгледних прилика, али им је шкрипало на пољу реализације. Једноставно, лопта као да није желела у мрежу иза леђа Лазовића. Времена за некакво туговање нема,  у петак, од 18 часова, црвено-бели ће угостити тим Радника из Сурдулице, а следеће недеље пред њима је и сусрет трећег кола квалификација за Лигу Европе, у којем ће бити гости белгијском Стандарду у Лијежу.

- По игри коју смо приказали у Ивањици, нисмо заслужили да поражени напустимо терен - објаснио је штопер Синиша Саничанин, новопечени репрезентативац БиХ. - Били смо доминантни током већег дела утакмице, створили смо и промашили већи број прилика, а чини ми се да смо приказали једну од најбољих партија у овој сезони. Такав је, међутим, фудбал. Играчи Јавора чекали су своју шансу, два пута су је и дочекали и отуда наш први пораз у овом првенству.


Успешан деби

Синиша Саничанин сјајно је искористио прилику коју му је указао нови селектор репрезентације БиХ Душан Бајевић и дебитовао је за национални тим ове земље. Пружио је више него запажене партије у сусретима с Италијом и Пољском и готово је сигурно да је обезбедио место у екипи.

- Презадовољан сам најпре због тога што сам дебитовао у најбољој селекцији БиХ, а онда и због игара које сам пружио - истакао је Саничанин. - То је, међутим, било и прошло, а сада сам у потпуности посвећен оном што следи Војводини у наредном периоду и желим да максимално допринесем остварењу жеља које имамо у сусретима с Радником, а онда и Стандардом.


У петак у Нови Сад стиже Радник. Јасно је да су црвено-бели апсолутни фаворити, али бројна искуства сведоче о томе да “лаке” утакмице умеју да буду и те како опасне за фаворите.

- Сви од нас очекују сигурну победу, а ми смо, с друге стране, свесни да ће ривал на “Карађорђе” стићи максимално мотивисан и решен да покуша да приреди изненађење. Најважније је то да тимски одиграмо, јер снага једне екипе је у томе да се колективно и брани и напада. Циљ нам је победа, ту дилема уопште не постоји, али ћемо у утакмицу морати да уђемо с великом дозом опреза и респекта према супарнику. Тријумф би нам био значајан због додатног подизања ионако добре атмсфере која влада унутар тима, јер нам потом следи пут у Белгију и сусрет с екипом Стандарда. Међутим, не бих овог пута о том дуелу, сада смо максимално посвећени  утакмици са Радником – рекао је Саничанин.

У тиму Радника, баш као што је то случај био и у Ивањици, битне улоге имају двојица некадашњих играча Војводине. Реч је о нападачу Милану Макарићу, најбољем стрелцу Сурдуличана, и о дефанзивном везном Вуку Митошевићу. Тренер Лалатовић, како ствари стоје, имаће на располагању све играче, с тим да је још увек неизвесно то да ли ће за тим моћи да конкурише недовољно опорављени Мирко Топић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести