Фудбалери Војводине у суботу гостују у Шапцу

Стара је изрека да није срамота када човек падне, али јесте ако барем не покуша да се одмах подигне. Некако, баш у таквој ситуацији нашли су се фудбалери Војводине после првенственог пораза од Рада (1:2) на свом стадиону.
г
Фото: Јелена Грлић

НОВИ САД:  “Грађевинари” из Београда однели су неочекивано читав плен с “Карађорђа” и сада црвено-бели на конту имају само два, од могућих девет бодова колико их је у оптицају било у прва три кола. Тако лош скор мало ко је очекивао, јер су из новосадског клуба провејавали оптимистички тонови и најава о повратку Воше у сам врх табеле.

Навијачи нису задовољни, није то ни новосадска спортска јавност, јер остаје на снази чињеница да су капитен Никола Антић и његови саиграчи уписали два ремија и пораз на старту новог првенства.

У суботу, од 20 часова, Војводина игра утакмицу 4. кола Суперлиге Србије, у Шапцу против Мачве. Због лошег старта, ово ће бити сусрет од великог значаја за тим тренера Александра Веселиновића.

- Свака наредна утакмица за нас је најважнија - рекао је Веселиновић. - Оптерећују нас само та два до сада освојена бода и желимо да уђемо у победничку серију, а у суботу играмо с јако квалитетним ривалом. Мачва је посебно агресивна када је домаћин и неће нам бити ни мало једноставно да остваримо жеље. Данас сви играју фудбал и, уколико смо решени да напокон победимо, мораћемо да будемо фокусирани и максимално дисциплиновани све до последњег судијског звиждука. Видели сте да смо у Земуну имали сва три бода у yепу до 97. минута, а онда смо, услед тренутка непажње, изгубили два.


Позајмице

У односу на играче који су били на летњим припремама, у Воши сада нема петорице млађих момака који су отишли на позајмице у друге клубове. Реч је о Предрагу Владићу, Ђорђу Пантелићу и голману Вукашину Пилиповићу, који ће играти у комшијском трећелигашу Кабелу, Милошу Зличићу који ће се доказивати у беочинском Цементу и Марку Мандићу, који је задужио опрему новог прволигаша Бечеја.


У уторак је комбиновани тим Војводине одиграо тренинг-утакмицу с Јединством из Сурчина (3:0). И када ју је најављивао, Веселиновић је нагласио да ће то бити прилика млађим првотимцима, као и играчима с мањом минутажом, да покажу шта знају и изборе се за прилику да заслуже место у такмичарској екипи. Иако су за ривала имали трећелигашки тим, појединци су приказали запажене партије, при чему, пре свега, мислимо на издање двоструког стрелца Николе Гајића.

- Гајић је показао ефикасност и имао прави однос према игри, чиме се изборио за то да у суботу буде међу играчима који ће конкурисати за састав екипе у Шапцу - сложио се и Веселиновић. - Било је ту још добрих играча, пре свега мислим на Грка Дијамантиса Хухумиса, а ми из стручног штаба смо ту да их наградимо за показано и уложени труд. Проблем с Хухумисом је тај што је пети странац, а у протоколу могу да буду само четворица фудбалера који немају српски пасош. Уз то, на месту левог бека имамо квалитетно решење у капитену Николи Антићу, док су нам остали странци - Босанци Зломислић и Граовац, Нигеријац Езе и Фофана из Обале Слоноваче, у овом тренутку веома битни. 

Припреме за гостовање у Шапцу, дакле, у пуном су јеку, а играчи се мобилишу да напокон покушају да стигну до прве победе. До сада је већина од њих пружала сасвим солидне игре, екипа је стварала велики број прилика, али је реализација остала највећи недостатак црвено-белих. Помоћи Новосађани могу да се надају, али искључиво од себе самих и прихвате ли што пре ову чињеницу, почеће да чешће погађају мреже ривала. Првенство је тек почело, времена за надоканађивање пропуштеног има довољно, сада су на потезу првотимци Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести