Фудбалери Војводине улазе у жељени ритам

Почели су први међу суперлигашима  зимске припреме фудбалери Војводине, што само додатно потврђује чињеницу да ништа не желе да препусте случају када је у питању борба за европску визу, која их на пролеће чека.
А. Предојевић/Детаљ с тренинга црвено-белих
Фото: А. Предојевић/Детаљ с тренинга црвено-белих

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и његови сарадници Видак Братић, Драган Шарац, Милан Јованић и кондициони тренер Саша Семереди од почетка форсирају жесток темпо рада, уводећи своје ученике у жељени ритам. Једноставно, места за импровизације било које врсте нема и само оптимално припремљена екипа имаће реалну шансу да оствари амбиције.

И јучерашњи кондициони тренинг протекао је у знаку великих напора које су играчи морали да уложе. Међутим, кукњаве није било, јер јасно је капитену Ранку Веселиновићу и његовим саиграчима да тако мора да буде. Међу присутнима није било Винсента Езеа (стиже 7. јануара), док су искусни Никола Дринчић и Ђорђе Ђурић радили по посебном програму.

Фото: А. Предојевић/Задужио опрему: Миљан Вукадиновић

Када је реч о потенцијалним новајлијама, данас би пуно тога могло да буде јасније, јер се у клубу очекује повратак с одмора председника Војислава Гајића и генералног директора Душана Бајатовића, дакле људи који су, заједно с Лалатовићем, најпозванији за довођење играча. После Миљана Вукадиновића, који је задужио црвено-белу опрему, очекује се да у наредним данима исто учини још неколицина фудбалера. Није тајна да би Лалатовић желео да у екипи види Марка Петковића (без клуба, некадашњи играч Црвене звезде и московског Спартака), Момчила Мркаића (Јавор), Богдана Младеновића (Жил Винсенте, Португалија) и Стефана Ђорђевића (Раднички Ниш), а да ли су  и колико те жеље одраз реалности знаће се ускоро. 

С осталим кандидатима за тим тренира и 21-годишњи Лазар Стојсављевић, штопер који је играо у енгелском четвртолигашу Њупорт Каунтију и који би, такође, могао да стави потпис под уговор са Вошом.

Данас преподне игрчи ће одрадити још један кондициони тренинг, а онда ће добити слободно поподне, како би могли да прославе Бадње вече. Активности  неће бити ни на дан Божића, а 8. јануара послеподне црвено-бели настављају с припремама.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести