ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ ДОЧЕКУЈУ ЗЕМУН ​​​​​​​Време је за причу на терену

Првенство у фудбалској Суперлиги наставља се овог викенда после двонедељне паузе. Екипа Војводине на свом терену дочекаће сутра Земун, тим који се налази на 14. месту на табели и који је недавно променио тренера.
1
Фото: J. Grlić

После два узастопна неуспеха доживљена у дуелима с Партизаном и екипом Младости, Новосађани немају пуно избора и победа им се намеће као једини циљ, уколико желе да остану конкурентни у борби за једну од виза за Европу. Ипак, свесни су сви у тавбору Воше да пред њима неће бити једноставан задатак, али су решени да покушају да испуне наум и упишу сва три бода.

- Земун у овој сезони има пуно проблема, уз то и доста осцилација. Пред утакмицу смо, како је то уобичјено, урадили анализу ривала и приметили да Земун има неколико добрих индивидуалаца. Најважније је, ипак, то да су Земунци променили тренера, екипу је преузео Дејан Ђурђевић и зато можемо да очекујемо неко сасвим другачије издање супарника. То ће нам представљати отежавајућу околност, јер промене на клупи увек донесу нешто позитивно, ако не по питању квалитета, а оно у односу према игри – рекао је Радован Кривокапић, помоћни тренер у стручном штабу Војводине.

Војводина је током паузе имала доста играча који су се жалили на проблеме с повредама, што ју је онемогућило да у идеалној атмосфери одради припреме за овај сусрет. На озледе су се жалили Ђурић, Фофана, Гојков, Месаровић ... Ипак, сада је ситуација боља, па у конкуренцији за тим неће бити једино Николе Срећковића и Александра Миркова, који су и даље у процесу рехабилитације, као ни суспендованог Николе Антића, који је зарадио црвени картон у Лучанима.


Могући тим Воше

У складу с праксом које се придржава, тренер Драгомир Окука непосредно пред утакмицу одредиће стартну поставу. Ипак, могуће је да на терен истрче следећи играчи: Роцков - Стојковић, Граовац, Саничанин, Лазаревић (Ђорђевић) - Зломислић - Ђуричин (Гојков), Ђурић, Милојевић, Езе - Фофана.


- Имали смо одређене проблеме, јер је било доста ровитих играча, што нас је онемогућило да спроведемо у дело све оно што смо замислили. Због тога смо тренажном процесу прикључили и неколико момака из омладинског тима. Инсистирали смо на елементима за које смо увидели да нам представљају проблем, а то су завршница напада и психолошки моменат. Разговарали смо доста са играчима, али мислим да је сада било доста разговора,време је да се засучу рукави, да фудбалери причају на терену и да почну да  освајају бодове у низу.

Оптимизам није напустио црвено-беле и они су, судећи по речима струке, решени да  уложе максимум знања и труда како би обрадовали навијаче, али и себе саме.

- Ово ће бити утакмица у којој се ми питамо, односно бићемо тим који ће одлучити њен коначни исход. Онакав какав буде био наш приступ и однос према игри такав ће на крају бити и резултат - додао је Кривокапић.

Утакмица Војводина - Земун проглашена је за сусрет високог ризика од стране полиције, па управа новосадског клуба позива гледаоце да навијају на фер и спортски начин. Благајна ће бити отворена у 14 часова, а карте ће моћи да се купе по цени од 300 (Запад) и 100 динара (Север). Источна трибина биће затворена. Почетак сусрета заказан је за 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести