Фудбалска репрезентација Србије данас у Лиги нација игра с Мађарском

Победом у сусрету са Нопрвешком у Ослу фудбалере Србије само  корак дели од пласмана на шампионат Страрог континента, морају 12. новембра  у Београду  да савладају селекцију Шкотске.
f
Фото: Танјуг/AP

У међувремену „орлови“ ће одиграти још два меча  и то у Купу нација, данас ће изабраници селектора Љубише Тумбаковића одмерити снаге са репрезентацијијом Мађарске у Београду,а у среду госатујемо Истнбулу репрезентацији Турске. Ови  мечеви су некако сада у другом палу, али су ипак изузетно важни због самопоуздања, али и због рејтинга репрезетације Србије, пред жреб кквалификација за Светско првенство у Катару у децембру.

- Играчи су још увек под утисом меча у Ослу – објањавао је јуче селектор наше репрезетације Љубиша Тумбаковић . – Што је и нормално забележили смо изузетно важну победу,  која ће нам пуно значити у наредном периоду. Сада је све лакше једноставније.      

Селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић на јучерашњој конференцији за новинаре говорио је о предстојећем дуелу Лиге нација, али и о победи над Норвешком.

-  У групи Б  свако сваког може да победи, али када имате ситуацију као са Мађарском и Србијом, опет је приоритет финале баража. Ми ћемо више да размишљамо о баражу, о финалу, о 12, новембру, али ћемо опет одговорити обавезама -  рекао је Тумбаковић.


Швајцарац Шерер на центру

БЕОГРАД: Стадион Рајко Митић, судија Сандро Шерер (Швајцарска), почетак у 20.45. ТВ пренос на каналу Нова С. 

СРБИЈА. Дмитровић (Рајковић), Миленковић, С. Митровић, Коларов (Павловић) -  Немања Максимовић, Миливојевић, Лазовић (Гаћиновић), Љајић,   Радоњић, Милинковић – Савић – Јовић

МАЂАРСКА:  Гулачи,  – Кечкеш, Ланг, А. Салаи. – Фиола, Шигер, А. Нађ, Калмар, , Холендер – Николлћ. Шалаи.


Он је прокоментарисао тактичку поставку Мађарске и нагласио да је слична као и систем игре Србије.

- Скаутирали смо последњих 15 утакмица Мађарске и они су мењали доста током тог периода. Ипак у последње време су играли са распоредом играча нешто слично нама. Они ће хтети да имају посед лопте. Обе екипе улазе у меч растерећене јер су обе прошле полуфинале баража -  додао је Тумбаковић.

Упитан за то да ли ће нашем тиму бити проблем додатних 30 минута фудбала у Ослу, пребацио је лопту на терен клубова.

- Може и не мора да буде, то зависи од физичке спреме играча које имамо ту, а то је одговорност пре свега њихових клубова. Ми смо одрадили свој максимум када је то у питању -  додао је селектор Србије.

Додао је и да ће бити промена у тиму, али одбија приче о „играчима из другог плана”, јер сматра да су у репрезентацији сви једнаки.

- Наравно да ће бити промена, међутим ми смо ипак репрезентација. Не постоје главни играчи и играчи из другог плана, већ репрезентативци Србије. Ми већ од данас почињемо припреме за меч са Шкотском. Еуфорија је завршена, када смо завршили први тренинг после Осла, Али после меча у Истанбулу крећемо у једне жестоке припреме за Шкотску-  истакао је Тумбаковић.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести