Фудбалски празник у Сенти: Mегдан деле ТСЦ и Партизан (16)

У Сенти је данас фудбалски празник, на овдашњем стадиону снаге ће одмерити сјајни тим ТСЦ из Бачке Тополе и одлична екипа Партизана. Нема никаве дилеме да ће се утакмица играти у прелепом амбијенту, претпоставља се пред око 3.500 гледалаца.
1
Фото: TSC

Фудбалери ТСЦ -а на отварању  полусезоне у Инђији освојили су бод (1:1), одиграли су добру утакмицу  и са пуно оптимизма очекују сусрет са Партизаном. Тополчани не беже од оцене да су црно-бели фаворити, али се не плаше реномираног противника.  Јесенас у Београду  су ремизирали па верују да пред пуним трибинама стадиона у Сенти могу и сада до повољног резултата против фаворита.

Шеф стручног штаба ТСЦ -а  Золтан Сабо  је једно време носио дрес Партизана (одиграо је 67 утакмица) и био је клупски друг садашњег тренера црно - белих Сава Милошевића.

-  Јесенас смо могли и да победимо, али је то био неки други Партизан. Од те утакмице се много тога променило, Партизан сада игра другачије,с тим што смо се и ми у међувремену појачали. Очекујем  занимљиву утакмицу. Партизан је фаворит и у Сенти, али и ми са пуно самопоуздања улазимо у овај дуел  за који сам сигуран да ће бити леп за гледање. Очекујемо повољн резултат, уосталом резултати и игре у припремном периоду наговештавају да можемо да се носимо са црно – белима - каже тренер Сабо.  Упркос телевизијском преносу, све карте су распродате, биће на трибинама око  3.500 гледалаца, па ће се утакмица одиграти у инспиративној атмосфери. 

- Имамо велики респект према Партизану, сувишно је говорити о квалитету екипе црно – белих и веома добро знамо да је пред нама један од најтежих испита у сезони – реалан је  крилни нападач Тополчана Филип Арсенијевић. – Ми сигурно нећемо одустати од нашег начина игре без обзира на то колико је  противник јак. Да подсетим, у јесењим делу првенства, у Београду, ми  смо показали да можемо да парирамо црно-белима. Играмо код куће, пред домаћим навијачима, очекујемо лепу атмосферу и верујемо да можемо да обрадујемо наше приста­лице.  Офанзивни везни Дејан Милићевић је нагласио да екипа има посебан мотив када игра против добрих  противника као што су Партизан или Црвена звезда и да верује да ће сви играчи  пружити максимум.

- Наравно да нам неће бити лако да стигнемо до жељеног резултата, али се надамо да ћемо играти пред пуним трибинама и великим бројем наших навијача, пред којима би фаворизовани “ваљак” могао да застане – поручио је Милићевић.

Тренер Золтан Сабо би могао црно – белима да супростави овај састав:  Филиповић - Варга, Антонић, Бабић, Грабеж - Арсенијевић, Томановић, Милићевић, Зец  - Силађи, Лукић.

С. Стојиљковић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести