ФУДБАЛСКО ПРИЈАТЕЉСТВО Пионирски куп Новог Сада уједињује градове и таленте

Три године прођоше од идеје да се у граду Новом Саду, на јединственој такмичарској смотри, окупе будући носиоци игре у фудбалским клубовима градова побратима.
1
Фото: промо

Пионирски узраст означен је као најприхватљивији за организацију такмичења у дворани. Руководство ФСНС, са председником Новаком Кострешевићем на челу, првобитну намеру спајало је са Даном града, 1. фебруаром, али је у договору са градоначелником Миланом Ђурићем, почетак децембра, уочи републичких и покрајинских избора, означен као најприхватљивији термин за одржавање турнира.

– Колико јесте велики у сваком погледу, град Нови Сад има и велике пријатеље – вели Кострешевић. – У припреми традиционалног Дневниковог турнира, биће то својеврсна најава тог спортског празника са шест деценија дугом традицијом. Наша идеја наишла је на одобравање побратимских градоначелника и председника општина и сви су са одушевљењем прихватили позив да заједно са својим домаћинима учествују у манифестацији која је по свом обиму и садржају много више од фудбала и такмичења. Наш пилот пројекат у хали на Сланој бари пре три године препуним трибинама сведочио је о томе колико смо прави потез начинили. Велику подршку, што се непосредне организације турнира тиче, добили смо у Вошиној омладинској школи „Илија Пантелић“ и компанији М тим спорт.

Учешће на пионирском турниру за Куп Новог Сада потврдили се укипе из Бањалуке, Печуја, Будве, Темишвара, Сарајева, Куманова, Косовске Митровице, Тивта, Никшића и Гирода Вестерфалда, као и екипе по позиву организатора из Загреба и Београда.

– Директор школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић, уз сагласност са председником ФК Војводина Драгољубом Збиљићем, прихватио је обавезу да клуб буде суорганизатор турнира, боље рећи да буде истински домаћин вршњацима из градова побратима – коментар је представника компаније М тим спорт Веселина Вилотијевића, директора Дневниковог турнира. – На тој јединственој смотри најмлађих, имаћемо и могучћност да најавимо скори жреб за турнир, који с нестрпљењем очекују поштоваоци дворанског фудбала по систему „5+1“. Места у „костуру“ такмичења на Дневниковом турниру још има, тако да бих позвао потенцијалне учеснике да искористе промотивне котизације до 1. децембра, када почиње и такмичење на пионирском Купу Новог Сада на Сланој бари.

Такмичење на Купу Новог Сада почиње у петак, 1. децембра, а завршава свечаношћу проглашења најбољих тимова и појединаца који су турнир обележили у недељу, 3. децембра.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести