ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈA СРБИЈЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СП (18) Само победа води на на Мундијал

Футсал репрезентација Србије данас у Зрењанину игра кључну утакмицу у елитној рунди квалификација за Светско првенство следеће године против Пољске. 
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Наша репрезентација је стартовало сјајно,  победила је Пољску у Лођу, али потом  без неколико стандардих репрезентативаца, одиграли су нешто слабије и дошли у позицију да их само две везане победе против Пољске и за пет дана против Белгије води на Мундијал.

-Нема више калкулација, потребан нам је максималан учинак у мечевима са Пољском и Белгијом. Имали смо прилику да добро упознамо оба противника, знамо шта нас очекује, припремиили смо најбоље што можемо.   На старту квалификација надиграли смо Пољску, надам се да ћемо и данас бити прави.  Радује ме добра атмосфера у екипи која је увек на високом нивоу  рекао је један од најискуснијих репрезентативаца Стефан  Ракић.

Селектор Дејан Мајес не крије да су победе императив у наредне две утакмице.

- Не интересује ме начин на који ћемо доћи до победе, доста смо умирали у лепоти, сада се тражи зној и изгарање до последње секунде. Фокус је на Пољској, тека када се заврши утакмица размишљаћемо о гостовању у Белгији. Повреде су опет велики проблем, од тога не можемо да побегнемо. Ван строја су  најбољи играчи Пршић, Аксентијевић, Лазаревић… да не набрајам даље. Не желим да тражим алиби, све је до нас, ако изгинемо на сваком делу терена, ако свака ничија лопта буде наша, не бринем за резултат. Када смо ми на висини задатка, најјаче репрезентације на свету имају проблем са Србијом – објашњава селектор Дејан Мајес.

Данас

Србија -Пољска        (18)

Украјина - Белгија    (18)

1. Пољска

4

3

0

1

14:7

9

2. Украјина

 4

2

1

1

19:7

7

3. Србија

4

1

2

1

7:11

5

4. Белгија

4

0

1

3

8:23

1

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести