ФУТСАЛЕРИ БЕЧЕЈА ИЗГУБИЛИ У СУБОТИЦИ: Повреда голмана Вадаског

Футсалери Бечеја 2003 доживели су и трећи пораз у четири одиграна кола Војвођанске лиге. Последњи у суботу на гостовању у Суботици од екупе Full Feel резултатом 4:5.
1
Фото: Нови тандем голман Бечејаца Карачоњи и Вадаски, фото: В: Јанков

– Катасторофално смо отвоили утакмицу и око 12. минута било је 5:1 за домаћина!? Уз то, први голман Сава Вадаски се повредио и на њега нисмо могли да рачунамо до краја утакмице. Нисмо могли да рачунамо ни на фудбалере Луку Божичића, Владана Воргучина и Славољуба Дабижљевића, тако да је од искуснијих у пољу био само Бојан Ћулум, Али, није то разлог пораза. Много ствари у клубу је недефинисано и онда је тако како је, помало разочаран је тренер Горан Страјнић.

У наредном петом колу Бечејци дочекују комшијску Тису из Новог Бечеја, која је у минулом колу савладала Индианс из Инђије, чак, са 12:5 и сада је трећепласирана са шест бодова. Бечејци имају само три бода и тренутно су шести на табели. Комшијски дерби игра се у понедељак од 18 сати у бечејском „храму спортова“

– Жао ми је што нећу бити спреман за окршај са комшијама. Повредио сам два прста на руци, од којих је један раније већ био ломљен. Међутим, замена Себастиан Карачоњи је добро бранио у Суботици и показао да моје одсуство неће бити хендикеп. Нама је проблем пред голом ривала. Много шанси промашујемо и онда нас стиже казна. После 1:5 у Суботици, заиграли смо са играчем више, без голмана у фази напада, и створили низ прилика, али... Више концентрације у завршници акција нам је потребно и ствари ће кренути на боље, не напушта оптимизам каитена Бечејаца Саву Вадаског, који је „последњи Мохиканац“ из прволигашког састава.

Ваља одати признање неколицини ентузијаста, који су учинили све да се клуб у години јубилеја, када обележава две деценије постојања, не угаси. Прволигашког такмичења су се одрекли због незавидне финансијске ситуције, мада су били једини бечејски клуб који се такмичио у елити. Оформили су екипу од голобрадих младића и прихватили војвођанску лигу као спас за футсал у Бечеју, али како је кренуло нико не гарантује да се неће поново одустати.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести