Футсалери Бечеја се вратили у елиту

Најмлађи су у групи лопташких спортова на бечејској сцени, али у последњој деценији су најуспешнији клуб.
В. Јанков/Футсалери, тренер и руководство Бечеја
Фото: В. Јанков/Футсалери, тренер и руководство Бечеја

Реч је о Клубу малог фудбала Бечеј 2003, сада је извесно једином члану српске елите из града крај Тисе, јер су са шест бодова предности освојили титулу  Друге лиге и обезбедили повратак у прволигашку конкуренцију. Трећи пут. Прволигашко крштење имали су пре тачно једне деценије, али су исте сезоне испали. После годину дана су се вратили и остали у елити три сезоне. У првој су били шести, другој пети, а трећој  трећи. Та сезона је резулатски била најуспешнија, пошто су освојили и трофеј Купа Србија, али организационо нису издржали и напустили су елитно такмичење.

- На почетку сезоне смо били скромни, циљ нам је био да будемо у зони која обезбеђује миран ток, јер велики број екипа испада из друголигашког такмичења. Али, почели смо да побеђујемо и осладило нам се. Завршили смо полусезону са девет бодова предности у односу на другопласираног. Током зиме смо имали састанак с људима из локалне самоуправе и председник општине Драган Тошић нас је подржао у жељи да задржимо челну позицију и обезбедимо граду члана елите. Из кола у коло момци су,  предвођени са клупе тренером Игором Шошом, играли добро и нису испуштали челну позицију до краја. Презадовољни смо. Нема нас много у клубу, али свако ради свој део посла, од играча, преко тренера, до техника Горана Страјнића, представника клуба Александра Јовановића и мене као председника - вели први човек  КМФ Бечеј 2003 Милош Радановић.

Сви у клубу се надају да ће треће учешће у прволигашком каравану потрајати.

- Све зависи од финансијске конструкције. Елита је јако такмичење и потребно је актуелни састав појачати , а то кошта. Значи, неопходно је сести и саставити нову екипу. На почетку актуелне  сезона  све се сводило на причу о опстанку, а ми смо стигли до титуле, остварили оно што ни у сну нисмо очекивали. Поносан сам на момке које сам водио, али мора се имати на уму да је прволигашка конкуренција много јача и тако јој се мора прићи - упозорава тренер Игор Шошо. Шошо је у актуелној сезони био у двострукој улози. Колико је имао успеха као тренер Бечејаца, толико му није успело да као играч Нове Пазове задржи статус прволигаша. На искуству овог другог клуба могао би да гради лепу причу Бечеја. Наравно, биће потребно много коцкица да се сложи. Ентузијазам је присутан, али није и довољан. Зато, иако има доста времена до почетка нове сезоне, већ би ваљало почети с стварањем предуслова да се на дужи период остане у елити.

Ове сезоне дрес Бечејаца носили су голмани Сава Вадаски и Мартин Маринковић и играчи:Дражен Арваи (6 голова постигао), Зоран Арђељан (11), Борис Бодоњи (9), Лука Божичић (1), Владан Воргучин (1), Срђан Голуб (31), Марко Живкуцин (3), Мартин Јелић (1), Мита Кобиљски, Стефан Кораћ (16), Дамир Мачиженски (7), Марко Новаковић (18), Милош Покрајац (3), Бојан Ћулум (3), а два гола у скору 112:55 су били  аутоголови. чу која је трајати. 

В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести