ГА­ЛА СВЕ­ЧА­НОСТ ФИ­ФА У МИ­ЛА­НУ Ме­си нај­бо­љи фуд­ба­лер света

Фуд­ба­лер Бар­се­ло­не Ла­јо­нел Ме­си про­гла­шен је ше­сти пут за нај­бо­љег фуд­ба­ле­ра све­та у ФИ­ФА из­бо­ру.
 Lajonel Mesi i Megan Rapino Foto: AP Photo/Antonio Calanni
Фото: Лајонел Меси и Меган Рапино Фото: AP Photo/Antonio Calanni

Ђа­ни Ин­фан­ти­но је вечерас на га­ла све­ча­но­сти у Ми­ла­ну уру­чио на­гра­ду фуд­ба­ле­ру про­гла­ше­ном за нај­бо­љег на све­ту. Ме­ђу Кри­сти­ја­ном Ро­нал­дом, Вирyилом Ван Дај­ком и Ли­о­не­лом Ме­си­јем, на­гра­ду је до­био Ар­ген­ти­нац.

Пре овог уру­че­ња иза­бран је нај­бо­љи тим све­та, а у ње­му се на­ла­зе Али­сон Бе­кер (про­гла­шен ујед­но и за нај­бо­љег гол­ма­на пла­не­те), Сер­хио Ра­мос, Ма­тејс Де Лихт, Мар­се­ло, Вирyил Ван Дајк, Френ­ки Де Јонг, Лу­ка Мо­дрић, Еден Азар, Кри­сти­ја­но Ро­нал­до, Ли­о­нел Ме­си и Ки­ли­јан Мба­пе.

Јир­ген Клоп про­гла­шен је за нај­бо­љег тре­не­ра све­та у тра­ди­ци­о­нал­ном из­бо­ру Свет­ске фуд­бал­ске фе­де­ра­ци­је.Не­мач­ки тре­нер осво­јио је са Ли­вер­пу­лом Ли­гу шам­пи­о­на, по­бе­див­ши То­тен­хем у фи­на­лу.

"Ред­си" су од­и­гра­ли сјај­но и у Пре­ми­јер ли­ги, где су осво­ји­ли им­пре­сив­них 97 бо­до­ва.Ме­ђу­тим, Ман­че­стер Си­ти је играо за ни­јан­су им­пре­сив­ни­је и од­бра­нио је ти­ту­лу шам­пи­о­на Ен­гле­ске.

Ли­вер­пул игра од­лич­но у Пре­ми­јер ли­ги и ове се­зо­не, али је у пр­вом ко­лу Ли­ге шам­пи­о­на по­ра­жен од На­по­ли­ја.Упра­во су Пеп Гвар­ди­о­ла и Ма­у­ри­сио По­ће­ти­но би­ли, по­ред Кло­па, но­ми­но­ва­ни за ову на­гра­ду.

За нај­бо­љег тре­не­ра у жен­ском фуд­ба­лу ода­бра­на је Џи­ли­јан Елис, ко­ја је не­дав­но са се­лек­ци­јом САД осво­ји­ла Свет­ско пр­вен­ство.Це­ре­мо­ни­ју је окон­ча­ла на­гра­да ко­ју је до­би­ла сјај­на Аме­ри­кан­ка Ме­ган Ра­пи­но, ко­ја је иза­бра­на за нај­бо­љу фуд­ба­лер­ку на све­ту.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести