Гајић: Задовољан стартом сезоне, не и еуфоричан

Председник ФК Војводина Војислав Гајић, поводом сјајне сезне новосадских црвено-белих који су у прва четири кола освојили максималних 12 бодова, истакао је да је задовољан, али да није еуфоричан.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Ми смо тек на почетку онога што желимо да постигнемо и, да бисмо успели у томе, предстоји нам још много посла. Ипак, резултати у прва четири кола су показатељ да радимо добро и охрабрују нас да тако и наставимо“, рекао је Гајић за клупски портал.

Додаје да је Војводина имала пех да је, услед разних околности, руководство клуба релативно касно формирано, па самим тим и део који је задужен за спортска питања.

„Наш нови спортски директор има велико искуство из своје играчке каријере, али и приватног бизниса којим се бави, те је јако важно да на његовом месту буде неко ко се једнако добро разуме и у спорт и у економију. Посвећен је свом послу и ради га са великом љубављу, јер Војводина је његов клуб, у којем је завршио каријеру“, рекао је Гајић.

Каже да омладинска школа представља ослонац функционисања и будућности сваког озбиљног европског клуба, те је самим тим јасно да тако мора бити и у Војводини.

„Наша омладинска школа, иако има свој реноме и традицију, у последње време је била потпуно запуштена и систем рада у њој мора да се мења из корена. Једноставно, прошла су она времена да се играч чека док не напуни 18 година, па да се тек онда са њим потписује професионални уговор. Данас се таленти препознају већ са 12-13 година и клуб већ тада треба да почне да ради на томе да их задржи у својим редовима док не стасају за први тим, те ми је велико задовољство да саопштим да ћемо ускоро потписати стипендијске и професионалне уговоре са чак 18 играча из наших млађих категорија“, навео је Гајић.


„Изградња новог стадиона је извесна“

„То што је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио изградњу новог стадиона је веома важно, јер сада цела та прича добија потпуно нову тежину. Изградња новог стадиона је сада потпуно извесна и свима нам је драго због тога, јер да би Војводина била на вишем нивоу од садашњег и редовно учествовала у европским такмичењима, нови стадион је неопходан. Господин Вучевић је обећао да ће се максимално заложити да се папиролошки и технички изградња новог стадиона што више убрза, због чега смо му веома захвални“, рекао је Гајић.


Вели да финансијска консолидација клуба за сада иде у добром смеру.

„Додуше, још увек нас муче неке ствари из прошлости, али и то се полако решава. У овом тренутку, свакако нам је приоритет редовна исплата плата за оне који су тренутно део ФК Војводина, јер то је предуслов да клуб настави са добрим резултатима и функционише уходано и стабилно“, навео је Гајић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести