Газета: Милинковић-Савић на прагу Јувентуса?

РИМ: Фудбалер Лација, српски репрезентативац Сергеј Милинковић-Савић, постигао је договор са Јувентусом, који би важио од јула следеће године, тврди италијанска "Газета дело Спорт".
sergej milinkovic savis
Фото: Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Новинар италијанског листа Алфредо Педула наводи да је српски фудбалер договорио личне услове уговор са Јувентусом.

Милинковић-Савић би у Јувентусу требало годишње да зарађује шест милиона евра плус бонуси. До договора је дошло после састанка менаџера играча Матеје Кежмана и представника Јувентуса. Овај договор ће важити од јула 2023. године, тврди Педула.

Он истиче да је остало да се два клуба договоре око висине обештећења.

Педула подсећа да је Милинковић-Савић у претходних неколико година био у италијанским медијима "главна звезда прелазног рока". Међутим, председник римског клуба Клаудио Лотито није желео да прода српског фудбалера.

Милинковић-Савић има уговор са Лациом до јуна 2024. године, а Лотито тражи обештећење од 100 милиона евра, пошто зна да нико неће да понуди тај новац. Српски фудбалер је вољан и да продужи уговор са Лациом, пише италијански новинар.

Он истиче да се у наредних неколико месеци очекују преговори између представника Лација и Јувентуса, а коначну реч о овом трансферу даће председник римског клуба.

Педула подсећа да у Јувентусу већ играју српски фудбалери Филип Костић и Душан Влаховић, који заједно са Милинковић-Савићем тренутно наступају на Светском првенству у Катару.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести