ГФС Новог Сада: Редовно се такмичи више од 8.000 фудбалера

Градски фудбалски савез Новог Сада завршава једну од најуспешнијих година у историји.
А. Предојевић/ Руководиоци Градског фудбалског савеза Новог Сада
Фото: А. Предојевић/ Руководиоци Градског фудбалског савеза Новог Сада

Први пут од постојања има три клуба у савезном степену такмичења, Војводину, Пролетер и Кабел. У овом Савеза битише 55 клубова и редовно се такмичи око 8.000 фудбалера. Велики удео у успеху градских клубова има и председник Новак Кострешевић, који се труди да клубови имају добре услове за рад и напредак. Градски фудбалски савез има планове за будућност, очему говорили су челници Савеза на добро посећеној конференцији за новинаре.

- Завршена је јесења сезона у свим лигама, али нема одмор. Средином децембра креће Зимска лига најмлађих, која окупља више од 100 тимова у девет категорија. Припремамо и Куп Новог Сада, такмичење које ће окупити екипе из братских и пријатељских градова и одржаће се 1. фебруара. Имамо у плану да унапредимо рад са најмлађима, имали смо већ неколко селективних окупљања, а припремамои зимски и летњи камп – рекао је председник Савеза Новак Кострешевић.

Иако је зимска пауза, у Савезу припремају бројне семинаре.

- Одрадили смо успешно  велкики посао у минулих пола године уз велику подршку градских структура, на челу с градоначелником Милошем Вучевићем и чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином- истакао је  генерални секретар Савеза Саша Живковић.- У летњем прелазном року регистровали смо 7.000 играча, а под патронатом нашег Савеза такмичи се 160 екипа у 12 лига, сваког викенда организивали смо преко 100 утакмица, уз учешће око 3.300 фудбалера. Почели смо припреме за зимски прелазни рок, који ће почети 14. јануара и трајаће до 7. фебруара. Припремамо и семинаре за судије и инструкторе, тренутно имамо 120 арбитара и око 60 инструктора, а ту је и изузетно активна тренeрска организација. Градски фудбалски савез Новог Сада је по организацији уз раме београдском, чиме се поносимо.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести