Годишњица минхенске трагедије; Јунајтед и Звезда: Памтимо

БЕОГРАД: На данашњи дан, пре 61 године, догодила се авионска несрећа када су у Минхену настрадала 22 путника из експедиције Манчестер Јунајтеда по повратку из Београда и меча са Црвеном звездом (3:3) у четвртфиналу Купа европских шампиона.
Mancester junajted Crvena zvezda/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Осморица фудбалера Јунајтеда из чувеног тима "Безбијеве бебе" погинула су после неуспелог полетања са аеродрома у Минхену, односно након што се авион запалио због удара у зграду поред писте.

Безбијев тим, који ће само деценију касније да освоји прву титулу првака Европе, остао је без Роџера Бирна, Едија Колмана, Марка Џонса, Дејвида Пега, Томија Тејлора, Џефа Бента, Лајама Вилана и Данкана Едвардса.

Ни 61. годину касније велику трагедију не заборављају Манчестер Јунајтед и Црвена звезда.

"Несреће нас повређују и остављају ожиљке, али нас такође зближавају и уче да увидимо драгоценост живота. Данас се присећамо оних који су настрадали и захваљујемо што су зближили читаву једну заједницу - фудбалску заједницу. Црвена звезда памти 1958. и "цвеће Манчестера", наводи се на сајту српског клуба.

Славни великан са Олд Трафорда на Твитеру је јуче поставио слику заставицу Црвене звезде, уз речи "На данашњи дан 1958. играли смо против Црвене звезде из Београда и то је била последња утакмица пре трагедије у Минхену. Памтимо људе које смо изгубили".

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести