Голгетер војвођанског севера Јелић опет крај Тисе

Голгетер војвођанског севера Братислав Јелић завршио је минулу сезону са 23 гола у мрежи ривала, а јуче је обележио 23. рођендан.
В. Јанков
Фото: В. Јанков

Значи, све у знаку броја 23. Разлика је једино у томе што је минуле сезоне носио дрес  Војводине из Бачког Градишта, а сада је, по трећи пут, у дресу ОФК Бечеј 1918.

-Први пут играм нападача - примећује Јелић.- Раније су ме форсирали на месту штопера, задњег везног, а сада сам стигао да конкуришем за шпица, која је моја права позиција. Не мислим да ће овде све ићи глатко, али искуснији сам и верујем да ћу радом и головима стећи поверење тренера Бранка Савића.     Популарни Јелка, готово двометраш (198 см),  је предодређен за фудбал. Трећа је генерација у породици која јури за лоптом. Деда по мајци Радован Ивановић био је дугогодишњи голман Младости у Радичевићу, тата Срећко и стриц Жељко су годинама били носиоци игре матичне Младости, али и околних клубова Бечеја, Врбаса, Србобрана, а Братиславу тек предстоји успешна каријера.

-Почео сам да се интересујем за фудбал већ у шестој години, што је било логично јер су ме окруживали фудбалери. Са 13 су ме прикључили сениорском погону матичне Младости из Радичевића на тренинзима, а са 17 сам имао сениорску сезону и 11 голгетерски рецки, следеће сам постигао 17... Уследио је позив из Бечеја, где сам прошао прве озбиљне припреме пред српсколигашку сезону. Изборили смо пласман у Прву лигу Србије, а онда сам уступљен Младости из Турије и 11 голова. Вратио сам се у Бечеј, али сам форсиран на позицији штопера или у задњој везној линији, а моја природна позиција је нападач. То сам доказао у Војводини из Бачког Градишта, где сам провео лепу сезону, постигао 23 гола, стекао потребну рутину, која ће ми, надам се, бити од користи при мом трећем доласку у Бечеј. Они који су га гледали предвиђају му успешну каријеру.

-Без јаке конкуренције нема напретка. Знам да ме чека мукотрпан рад, али то сам изабрао. Две године сам паралелно тренирао и одбојку, али је ипак фудбал мој спорт. Сада сам запослен, радим у три смене, ваља ускладити све обавезе, али фокус је на фудбалу. Ова сезона је кључна за мене. Не желим да причају о мени као великом таленту, већ играчу који је иза себе имао успешну каријеру – јасан је  Братислав Јелић.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести