Голман Јарачана Славко Родић уписао прве српсколигашке минуте

Талентовани фудбалски голман Славко Родић је омирисао српсколигашки барут и почео да множи минуте на голу Младости из Бачког Јарка, после храбре одлуке стручног штаба да направи рокаду између статива.
slavko rodic jarak
Фото: Славко Родић, фото: Приватна архива

На гостовању у Беочину чувар мреже, рођен 1995. године, дао је велики допринос освајању бодова, док је добар утисак оставио и у дуелу са Оyацима.

„Стрпљиво сам чекао шансу, свестан да је конкуренција јака. Није било треме у Беочину, иако ми је то био премијерни српсколигашки меч. Зарадио сам доста комплимената за учинак на тој утакмици, а поклопило се да је екипа одиграла одлично. Бранио сам и у дуелу са Оyацима, добио сам два гола, ударци су били милиметарски прецизни и не бих осујетила ни тројица голмана“, каже Славко Родић, препознатљив под надимком Буфон.

Пре годину дана млади чувар мреже скренуо је пажњу на себе на гостовању у Жабљу, играо је у нападу и уписао се у стрелце. „Радо се сећам тог меча, ушао сам у игру уместо Павловића и постигао гол, после асистенције Тадића, садашњег првотимца Модриче. Том победом осигурали смо јесење ловорике на војвођанском југу. Опробао сам се као нападач, у случају кадровских проблема поново бих играо центарфора, али више ми пријају задужења између статива.“

У преостале две јесење утакмице Јарачани ће укрстити копља са Бечејом и Динамом, главним кандидатима за пласман у Прву лигу. „Немамо шта да изгубимо, одрадили смо солидан посао у досадашњем делу првенствене трке, па смо у мирним водама. За бољи пласман недостајало је више победа на Ливадици, али сами смо криви, иако су главобољу стварали и кадровски проблеми. У Бечеј не идемо са белом заставом, потрудићемо се да намучимо лидера, а ако се укаже прилика,направимо изненађење“, поручио је Родић. 

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести